Naslovnica Novosti Volvo predstavio novi dvospratni bus za ekspresne linije

Volvo predstavio novi dvospratni bus za ekspresne linije

1778
0
PODIJELI

Volvo Buses proširio je asortiman nagrađivanih turističkih i dugolinijskih autobusa lansiranjem potpuno novog dvospratnog autobusa. Volvo 9700 DD sljedeći je korak u razvoju nove generacije vozila Volvo 9700 i Volvo 9900, a razvijen je tako da udovolji visokim potrebama putnika u pogledu većeg putničkog kapaciteta, fleksibilnosti, udobnosti i sigurnosti.

“Sa Volvo 9700 DD sada možemo ponuditi našim klijentima sveobuhvatan asortiman turističkih i autobusa namjenih ekspresnim linijama sa vrhunskim karakteristikama. Sektor ekspresnih autobusa brzo raste u nordijskoj regiji i za mnoge prevoznike Volvo 9700 DD je željeni model koji proširuje kapacitet i produktivnost”, kazao je Niklas Orre, iz Volvo Buses.

Budući da autobus ima poboljšanu povezanost, autobuski prevoznik ima koristi od boljeg praćenja u stvarnom vremenu i može vidjeti kako se vozilo vozi, a može planirati i servisiranje za optimalnu efikasnost. Zahvaljujući upravljanju zonom – upotrebom računara za regulisanje brzine vozila na osjetljivim mjestima – prevoznik također dobiva poboljšanu sigurnost i manju potrošnju goriva.

Volvo 9700 DD, koji može prevoziti do 96 putnika, razvijen je kako bi putnicima pružio najbolji mogući komfor i na kratkim i dugim putovanjima. Autobus je opremljen ergonomskim sjedištima kompanije Volvo i klimatskim sistemom koji sadrži odvojene zone za putnike i vozača. Postoji širok spektar zvučnih, multimedijskih i putničkih informativnih sistema između kojih možete birati. Otvori vrata, hodnik, stepenice i visina na oba sprata – sve to je napravljeno i optimizirano kako bi protok putnika bio brži i lakši.

Prostor za vozača u novom dvospratnom autobusu prostran je i povišen kako bi dao što bolji pregled onoga što je ispred vozila. Da bi se poboljšala sigurnost u saobraćaju, Volvo 9700 DD je također opremljen s nekoliko aktivnih sigurnosnih sistema kao što su elektronski upravljane kočnice, elektronski sistem stabilnosti i sistem protiv proklizavanja. Vozač također ima koristi od sistema kao što su Driver Alert Support, Lane Keeping Assistance i Collision Warning sa Emergency Braking.

“Pored toga, precizno smo prilagodili vozačka svojstva pa vozilo ima stabilnu putanju i izrazito je siguran zahvaljujući kombinaciji poboljšanog ovjesa i amortizacije spojenih s ultra laganom karoserijom. To, zajedno sa dizajnom vozila, također omogućava ekonomično trošenje goriva”, završio je Niklas Orre.

Za više detalja o vozilo preporučujemo sjajni video: