Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Isuzu Turquoise novi član FK Crvena Zvezda!

EKSKLUZIVNO: Isuzu Turquoise novi član FK Crvena Zvezda!

3030
0
PODIJELI

Saradnja kompanija Sejari d.o.o. Beograd i fudbalskog kluba Crvena Zvezda započela je u julu 2014. godine, kada je kompanija Sejari isporučila nov MAN Lion's Coach za ovaj sportski kolektiv. Nastavak saradnje desio se prije par dana kupovinom novog Isuzu Turquoise minibusa za podmladak Crvene Zvezde. Vozilo je kupljeno od strane Fondacije FK Crvena Zvezda.

Novi član kolektiva Crvena Zvezda opremljen je Isuzu 5.2-litarskim motorom snage 190 KS i koji ispunjava Euro 6 D norme ispušnih gasova. Da vožnja protekne udobno i tiho pobrinuće se ručni mjenjač sa šest brzina, a da vožnja protekne sigurno kočioni diskovi na obje osovine, ABS, EBS, tempomat i retarder. Da bi vožnja trajala što duže pobrinuće se rezervoar kapaciteta 190 litara uz rezervoar od 16 litara za AdBlue. Trenutna generacija modela Turquoise izgleda dosta atraktivno sa LED dnevnim svjetlima i dodacima na zadnjoj svjetlosnoj grupaciji. Crni dijelovi oko farova dodatno naglašavaju vanjski izgled. Vozilo je u crvenoj klupskoj boji sa odgovarajućim natpisima sponzora i kluba.

U vozilo dužine 7,72 metra će se osim vozača i suvozača moći smjestiti još i 31 sportista. Sjedišta u vozilu su prilagođena klubu pa su nasloni za glavu u crvenoj boji. Sva sjedišta su u turističkoj izvedbi sa mrežicama za lične stvari, preklopnim stolićem, preklopnim rukonaslonom i opcijom obaranja naslona. Sigurnost sportista je na prvom mjestu tako da sva sjedišta imaju i sigurnosne pojaseve. Iznad svakog sjedišta se nalazi i servisni set sa difuzorima za zrak, rasvjetom i zvučnikom. Za sportsku opremu je predviđen prostor ispod putničkog prostora i u zadnjeg dijelu, ukupnog kapaciteta oko 3,6 m3.

Zahvaljujući izuzetno jakom i pouzdanom klima sistemu udobnosti neće manjkati ni u vrućim ljetnim danima. Isto tako, grijanje koje je projektirano i izvedeno do detalja, nudi odlične karakteristike za putovanja u hladnim zimskim danima. Na ovaj način će se osigurati da sportisti pred svaki događaj dođu u optimiziranim uslovima. Vozilo je opremljeno i sa audio/video sistemom, mikrofonom te mini kuhinjom i frižiderom u zadnjem dijelu vozila.

Ekipa portala BHBus.ba se zahvaljuje kompaniji Sejari d.o.o. Beograd na informacijama i materijalu, a kolektivu FK Crvena Zvezda želi puno pobjeda, sreće i uspješno pređenih kilometara sa novim vozilom!