Naslovnica Novosti Zajednička saradnja Marcopolo i MAN za bolje sportske rezultate

Zajednička saradnja Marcopolo i MAN za bolje sportske rezultate

849
0
PODIJELI

MAN Truck & Bus Mexico je fudbalskom klubu i trenutnom trostrukom uzastopnom prvaku CF Monterreyu isporučio dva autobusa. Klub poznat kao “Rayados” svoje povjerenje je položio u stručnost koju MAN ima u ovom segmentu.

Prošla, 2019. godina, bila je posebno uspješna godina za CF Monterrey. Meksički fudbalski klub uspio je u jednoj godini osvojiti ne samo jedan već tri pehara: Rayados je pobijedio CF Américu u završnom dijelu meksičke lige Apertura 2019 za prvaka. Muški tim je također bio uspješan u osvajanju CONCACAF Lige prvaka, najvažnijeg međunarodnog takmičenja najboljih fudbalskih klubova Sjeverne Amerike, Srednje Amerike i Kariba. Ženski tim je također doprinio ovom uspjehu osvojivši žensku meksičku ligu.

Fudbaleri klubova Gallos de Querétaroa i Chivas Guadalajara od ranije koriste usluge autobusa u kooperaciji MAN-a i Marcopola, a sada će i fudbaleri CF Monterreya na svoje utakmice dolaziti u takvom autobusu. “Naš je cilj imati najbolje fudbalske timove u Meksiku koji se voze u MAN-ovim autobusima”, kazao je Giovanni Juárez Suárez, komercijalni direktor MAN Truck & Bus Mexico, koji je nastavio: “Zato smo bili posebno zadovoljni isporukom dva autobusa za  Rayados.”

Simpatični, plavo-bijeli dvospratni autobusi dugi su 15 metara, a brazilski Marcopolo je nadogradio svoju karoseriju na troosovinsku šasiju MAN RR4 26.480. “Naša visokokvalitetna šasija autobusa pogodna je za širok spektar primjene – od timskih do putničkih autobusa, pa čak i autobusa za razgledanje. To nam omogućava fleksibilno adresiranje zahtjeva i ideja naših kupaca, bilo gdje u svijetu”, rekao je Rudi Kuchta, šef poslovnog odjela autobusa MAN Truck & Bus.

Autobuse pokreće šesterocilindrični dizelski motor D2676 od 480 KS (353 kW), podržan 12-stepenim MAN TipMatic® Coach mjenjačem. Dvospratni autobusi na taj način kombiniraju održivu vožnju sa snagom, koja pruža odličnu ekonomsku efikasnost i najviši stepen sigurnosti. EBS Electronic Brake System, ACC Adaptive Cruise Control, LGS Lane Guard System, EBA Emergency Brake Assistant i ESP Electronic Stability Program osiguravaju sigurnost vrhunskih sportaša, trenerskog osoblja i vozača. Zabavu na vozilu pružaju brojni TV ekrani koji su integrirani u autobus i razne druge značajke.

Luksuzni autobusi opremljeni su i telematičkim rješenjima kompanije MAN Digital Solutions. Oni omogućavaju klubovima da automatski prate svoja vozila u stvarnom vremenu. Na taj način mogu pristupiti detaljnim informacijama o ruti kretanja i vremenu mirovanja. Digitalna rješenja također omogućavaju klubovima da pravovremeno utvrde stanje vozila i pravovremeno identificiraju moguće kvarove, te na taj način znatno pojednostavljuju postupak zakazivanja održavanja. Stručnjaci u pet MAN autobuskih centara u Meksiku odgovorni su za servis vozila. Ovi centri, otvoreni tokom 2019. godine, pružaju kupcima profesionalnu pomoć i osiguravaju da su vozila dostupna u svako doba.

Uključenost MAN Truck & Bus Mexico u sport doprinijela je značajnom rastu koji je kompanija doživjela prošle godine. “Naša saradnja sa Gallosom, Rayadosom i Chivasom pomaže nam da fanove upoznamo sa našim robnim markama i da predstavimo brendove na međunarodnom nivou. Navijači vide da se njihov omiljeni tim vozi na utakmice u luksuznom autobusu koji ni na koji način nije inferiorniji od najboljih reprezentacija svijeta”, završio je Giovanni Juárez Suárez.

Osim što se najbolji meksički klubovi oslanjaju se na timske autobuse iz MAN Truck & Bus već prilično dugo i brojni drugi klubovi širom svijeta vjeruju ovoj brendu. Neki od njih kao što su  Bayern München, Paris Saint-Germain, Benfica i Young Boys Bern su uspjeli osigurati titulu prvaka za 2019. godinu u njihovim zemljama. Osim toga, rukometni, košarkaški i hokejaši timovi koriste usluge ovih autobusa također. “Pored faktora kao što su ekonomska efikasnost i sigurnost, udobnost i prilagodljivost, ključne su teme koje treba razmotriti kada klubovi odlučuju koji autobus će izabrati”, pojasnio je Rudi Kuchta i dodao: “Sa godinama skupili smo iskustva radeći na međunarodnim tržištima i sada smo u mogućnosti da klubovima isporučimo vozila koja ispunjavaju svaki njihov zahtjev.”