Naslovnica Novosti Alsa predstavila novu flotu Setra autobusa

Alsa predstavila novu flotu Setra autobusa

1110
0
PODIJELI

Španski prevoznik Alsa, koji je dobio prava na liniju VAC-243 između Madrida i Gvadalahare, predstavio je novu flotu autobusa koja će pružati uslugu između ova dva grada. Kompanija je izvršila ulaganje ukupne vrijednosti  5,5 miliona eura za 14 vozila. Povjerenje su ukazali Setri za svih 14 vozila, a isporučen je model 519 HD dužine 15 metara, kapaciteta 50 putnika i dva sjedišta za osobe smanjene pokretljivosti. Isporučena vozila predstavljaju najnovije inovacije u pogledu sigurnosti, očuvanja okoliša, dostupnosti i udobnosti koji su na raspolaganju putniku.

U pogledu sigurnosti Setrini autobusi su opremljeni najsavremenijim sistemima pomoći kao što su Lane Assistant (SPA) koji upozoravaju vozača u slučaju nenamjenskog prelaska u drugu traku, tempomat s regulacijom udaljenosti (ART) koji automatski održava udaljenost od vozila ispred i, među ostalim, ABA4 kočenje u nuždi. Također na svim sjedištima se nalazi sigurnosni pojasevi u tri tačke vezanja, kao i alkolok sistem.

Što se tiče okoliša, nova vozila su opremljena motorima koji ispunjavaju Euro 6 norme – najzahtjevnije koje su trenutno na snazi i koje garantuju minimalne nivoe emisija, te novim sistemom za prediktivnu kontrolu prenosa snage (PPC), koji vozaču pomaže u vožnji i sprovodi ekološko smanjenje potrošnje goriva. Što se tiče pristupačnosti, vozila imaju dva mjesta predviđena za osobe sa smanjenom pokretljivošću (PMR) u prva dva reda, kojima se pristupa liftom. Što se tiče udobnosti, na raspolaganju su besplatni WiFi, zasebni ekran za zabavu na svakom sjedištu i USB utičnice za punjenje mobilnih uređaja.

Liniju između Madrida i Gvadalahare koristi više od milion putnika godišnje, a prosječno 3000 putnika dnevno. Naime, prošle godine ih je koristilo 1.158.000 putnika, što predstavlja povećanje za 10% u odnosu na registrirane putnike u 2017. godini između oba grada. Ovim značajnim ulaganjem u vrhunska vozila i širokim spektrom usluga, Alsa se nada da će putnicima između Madrida i Gvadalahare nastaviti pružati uslugu s najvišim sigurnosnim standardima, najvišim nivoom kvalitete, a sve istovremeno čuvajući okoliš.