Naslovnica Novosti Setra 531 DT – Luksuzni komfor na dva sprata

Setra 531 DT – Luksuzni komfor na dva sprata

1424
0
PODIJELI

Panoramski stakleni krovovi, kožna sjedišta i puno dodatne opreme za najbolju moguću uslugu u vozilu. Schuy Exclusiv Reisen GmbH & Co KG iz Elza i Hörmann-Reisen GmbH iz Augsburga proširili su svoje ekskluzivne turističke flote novim dvspratnim Setrama 531 DT.Schuy Exclusiv Reisen proslavio je 40. godišnjicu rada kupovinom novog spratnog autobusa Setra 531 DT. Dvospratni autobus s panoramskim staklenim krovom najnoviji je dodatak voznom parku bistro buseva u kompaniji iz pokrajine Hessen, koja je vrhunski stručnjak za putovanja. Turistički autobus, koji je dobio ocjenu “Five Star Superior”, može primiti 42 putnika na gornji sprat u kožnim foteljama sa podesivim luksuznim naslonima za glavu i individualno podesivim naslonima za noge. Na donjem spratu ukupno 16 putnika se može komotno smjestiti za četiri stola. Na donjem spratu je bistro bar gdje se na primjer putnicima može poslužiti svježe pivo tokom putovanja. Uz to su na raspolaganju i aparat za kavu, pećnica za pečenje, mikrovalna pećnica, perilica posuđa, zamrzivač i posuđe.Vrhunski sistemi za pomoć vozaču osiguravaju maksimalnu sigurnost vozaču autobusa i putnicima, na primjer Sideguard Assist, koji pruža pomoć pri skretanju. On koristi radarske senzore za praćenje trake desno od autobusa po cijeloj dužini i upozorava vozača na pješake, bicikliste i stacionarne prepreke na putu skretanja.

Schuy Exclusiv Reisen osnovali su 1980. Heinz i Hildegard Schuy, koji su iznajmljivali autobuse za njihove putničke usluge. Danas kompanijom u drugoj generaciji upravlja sin Marco Schuy i njegova supruga Mirjam, te imaju 60 zaposlenih.

Dva modela Setra 531 DT proširili su flotu vozila i u bavarskoj kompaniji Hörmann-Reisen GmbH. Svaki dvospratni autobus s pet zvjezdica ima ukupno 68 sjedišta i panoramski stakleni krov. Prostrana čajna kuhinja ima mjesta za odlaganje kolica koje službeno osoblje koriste za posluživanje doručka i ostalih jela i pića putnicima.

Opsežan paket sistema pomoći vozaču osigurava maksimalnu sigurnost za troosovinske autobuse, koji se uglavnom koriste za putovanja na dugim relacijama i transfere sa kruzera. Oni uključuju Active Brake Assist ABA 4, koji upozorava na sudar sa pješacima koji se kreću, a po potrebi automatski pokreće djelomično kočenje.Porodična firma iz Augsburga bila je prva turistička agencija sa autobusima koja je pozitivno reagirala na klimatske utjecaje, zbog čega su i dobili nagradu za održivost od Fokus Zukunft. “Iako su autobusi najekološkije prevozno sredstvo, oni nisu u potpunosti bez emisija. Zbog toga dajemo dobrovoljni neutralan trošak za zaštitu klime za naše goste na svim autobuskim linijama”, pojasnio je generalni direktor Philipp Hörmann. U skladu s tim, kompanija Hörmann podržava i projekt pošumljavanja u Južnoj Americi.