Naslovnica Novosti Prvi Isuzu sa Euro 6D motorom isporučen u BiH!

Prvi Isuzu sa Euro 6D motorom isporučen u BiH!

867
0
PODIJELI

Krajem prošlog mjeseca Isuzu je obilježio važan jubilej u Bosni i Hercegovini. Kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik i distributer Isuzu autobusa za Bosni u Hercegovinu, isporučila je prvo Isuzu vozilo sa Euro 6D motorom najnovije generacije. Čast da ima ovakav prvi minibus je Opština Vlasenica, koja će vozilo dati na korištenje Srednjoškolskom centru Milorad Vlačić. Na ovaj način će đaci u Vlasenici i okolnim mjestima dobiti moderan, udoban i siguran prevoz do škole i nazad.

Isuzu Turquoise predstavlja ubjedljivo najprodavaniji minibus/midbus u Bosni i Hercegovini, pa je nekako bilo i prirodno da baš prvi model sa Euro 6D motorom bude upravo Turquoise. U odnosu na prethodnike, ovaj model ima blago izmjenjene estetkse detalje u kombinaciji sa korištenjem xenon i LED svjetala. Turquoise, kao kreator ove klase vozila, nudi elemente udobnosti i sigurnosti istovremeno obećavajući agilnost, ekonomičnost i dobru upravljivost. Uzevši u obzir da se broj učenika u Vlasenici povećava, a da ovaj model u novoj Euro 6D varijanti nudi smanjene troškove održavanja i potrošnje goriva – Turquoise je bio dobitna kombinacija.

Ovaj model ima standardnu dužinu od 7,72 metra i s obzirom da će se ova vozila koristiti isključivo za prevoz đaka ima kapacitet 31+1+1 sjedišta. Kako smo spomenuli, ovo je prvi Isuzu sa Euro 6D motorom u BiH, a motor je jačine 190 KS u kombinaciji sa ručnim mjenjačem. Sigurnosna oprema podrazumjeva sisteme kao što su ASR-ESP, ABS, EBS, LDWS (praćenje kolovozne trake), AEBS (sistem za kočenje u hitnim situacijama), retarder, tempomat i sistem za otkrivanje i gašenje požara u motornom dijelu. Vozilo ima rezervoar za gorivo kapaciteta 190 litara uz obavezni rezervoar za AdBlue tečnost. Parking senzori uz zvučno upozorenje kada vozilo ide unazad će svakako dodatno pomoći pri što boljem pozicioniranju vozila.

Vrata su jednodjelna i otvaraju se na daljinsko upravljanje. Bočna stakla su dvostruka i blago zatamnjena. Đacima će na raspolaganju u ljetnom periodu biti novi model Safkar klime, uz posebnu klimatizaciju za vozača, kao i dodatno grijanje njemačkog proizvođača Eberspacher za hladnije dane. Njemačko je i sjedište za vozača, proizvođača Grammer, koje će vozači olakšati radne zadatke uz modernu i preglednu instrument tablu. Vozaču će na raspolaganju biti i zaštita protiv sunca, električno pomični i grijani retrovizori uz dosta prostora za odlaganje privatnih stvari.

Đaci će uživati u najnovijim Isuzu sjedištima koja su u crnoj nijansi kombinacije kože i tkanine. Pošto je prevoz đaka osjetljiva kategorija prevoza, sigurnosni pojasevi su na svakom sjedištu uz dva protivpožarna aparata. Također, đaci će svoje stvari tokom vožnje moći odložiti na police u unutrašnjosti kao i u mrežice na zadnjem dijelu sjedišta. Stolići na sjedištima su također najnovije generacije i prilagođeni su za ostavljenje mobitela i tableta kako bi vožnja protekla što ugodnije. Iznad svakog sjedišta se nalazi i uslužni set sačinjen od zvučnika, puhaljki za klimu i individualne rasvjete.

izvor:sejari.ba