Naslovnica Novosti HIGER isporučio turističke autobuse u Rusiju

HIGER isporučio turističke autobuse u Rusiju

761
0
PODIJELI

Krajem jula, serija HIGER turističkih autobusa KLQ6128 i KLQ6928 predati su na korištenje ruskom gradu Južno-Sahalinsk, u istočnom dijelu Rusije. Autobusi će, prema riječima proizvođača autobusa, biti zvanično pušteni u rad sredinom augusta.

HIGER KLQ6128 već je stvorio solidnu reputaciju među Rusima. Dizajniran za rusko tržište, autobus pruža snažne performanse i postiže veću pouzdanost. S jedinstveno atraktivnim dizajnom, ima 55 sjedišta i može pomoći autobuskim prevoznicima u postizanju veće profitabilnosti. Značajka kojom se proizvođač ponosi na ovom vozilu je njegova prostranost za putnike, koja osigurava udobnost tokom putovanja svim putnicima.

HIGER je zvanično ušao na rusko tržište 2005. godine. U martu 2007. osigurao je narudžbu od 1000 autobusa s ukupnom vrijednošću od 40 miliona američkih dolara. Kasnije te godine osvojio je narudžbu od 300 jedinica KLQ6108G ukupne vrijednosti 12 miliona USD iz Kazana. U januaru 2013. godine, dvospratni HIGER autobusi službeno su započeli s radom u Moskvi, privlačeći široku pažnju medija i javnosti.

U junu 2017. godine u Rusiji su sastavljeni HIGER autobusi u CKD obliku. U samo tri godine u toj zemlji sklopljeno je gotovo 500 jedinica HIGER autobusa. U 2018. godini, HIGER gradski i turistički autobusi služili su za potrebe fudbalera i navijača iz cijelog svijeta na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Prošle godine, HIGER je po količini prodaje i prihodu od prodaje u Rusiji zauzeo drugo mjesto među svim kineskim autobusnim markama.

Do sada su HIGER autobusi dobro izdržali testove u svim vremenskim uslovima, koji su u Rusiji ekstremno oštri. Trenutno u Rusiji neometano radi preko 5000 HIGER autobusa različih izvedbi i kapaciteta. Pored toga, proizvođač autobusa već je uspostavio dobro povezanu post-prodajnu mrežu sa 38 servisnih stanica u cijeloj zemlji, pomažući kupcima da pravovremeno riješe svoje probleme.

Ponoseći se dugom historijom, Južno-Sahalinsk aktivno promiče razvoj turističke industrije. Dolaskom HIGER turističkih autobusa, grad će postati svjedokom stalnog rasta svoje turističke industrije.