Naslovnica Novosti Mercedes Sprinter pretvoren u luksuzni kamper

Mercedes Sprinter pretvoren u luksuzni kamper

1214
0
PODIJELI

Ove godine ste na našem portalu imali prilike čitati i gledati mnoge prerade kombija i autobuse u razne kampere, mobilne kuće i slično. Karantina zbog korona virusa je natjerala mnoge da rade neke samostalne projekte, a jedan proizvođač namještaja iz Velike Britanije je ostvario jedan od impresivnijih.

Daryl Lloyd Witt je proveo tri mjeseca radeći na transformaciji svog Mercedes Sprintera u prelijep kamper koji se može koristiti tokom odmora. Unutrašnjost je lijepo opremljena, a sadrži čak i bojler koji omogućava korištenje tople vode. Na raspolaganju je i sto, kao i krevet. Međutim, kombi izvana izgleda kao svaki drugi, potpuno obično.

Daryl tvrdi da su ovakva vozila savršena za ugradnju svega što je potrebno, a svoj unikatni kamper smatra boljim od tradicionalnih Mercedesovih kampera. “Postoje mnoga Mercedes vozila koji koriste npr. surferi, ali ih je nemoguće razlikovati, jer nemaju nikakve unikatne karakteristike. Mali su, ne biste mogli provesti ni dvije sedmice u njima”, izjavio je Witt.

Projekt je započeo u aprilu i sve dizajnirao po svom ukusu. Najteže mu je bilo postaviti plinski bojler, ali je ipak prošao sve provjere. Na svom projektu je radio tri mjeseca. Sada je odlučio organizovati takmičenje, nagrada je osvajanje kombija, a jedna karta košta 9,99 funti. Nakon ovog Witt se planira okrenuti novim projektima.

Više slika pronađite na objavi facebook grupe Home Junkie.

izvor:klix.ba