Naslovnica Novosti Grimm-Reisen preuzeo dva nova fenomenalna Neoplan Tourlinera

Grimm-Reisen preuzeo dva nova fenomenalna Neoplan Tourlinera

1040
0
PODIJELI

Kompanija Grimm-Reisen GmbH iz Mudaua osnovana je 1972. godine, a sada je u drugoj i trećoj generaciji vode Roland Grimm i Lena Grimm-Esposto. U prvim danima kompanije, prije otprilike 50 godina, putnička ponuda sastojala se uglavnom od hodočašća, na primjer u Lourdes u Francuskoj. Ova ruta je i danas sastavni dio Grimmovog programa putovanja. Pored toga, dodat je širok spektar prvoklasnih putovanja koja se u Njemačkoj nude i sada u doba korona virusa. Ova putovanja nude ekskluzivnu atmosferu u malim grupama od najviše 29 putnika.

Najnoviji dodatak floti Grimm-Reisena su dva vrhunska Neoplan Tourliner autobusa sa 2 + 1 sjedištima, što je posebno atraktivno u trenutnoj situaciji. Zahvaljujući posebnom obliku rasporeda sjedenja, smjernice za udaljenost mogu se jednostavno implementirati, a istovremeno putnik može ostvariti želju za više prostora i udobnosti, što se sve češće traži. Ovaj ekskluzivni dizajn interijera omogućio je MAN Modifikacijski centar za autobuse u Plauenu. Ovo je ujedno pružilo dodatni vrhunac, koji bi posebno trebao razveseliti ljubitelje kulinarstva, pošto se pozadi nalazi prostrana kuhinja koja, pored nebrojenih prostora za odlaganje i ostavu, uključuje frižider, visokokvalitetni potpuno automatski aparat za kafu, perilicu suđa i točionik piva.

“Presretni smo zbog dva nova dodataka u našoj floti. Zahvaljujući MAN-ovom centru za modifikaciju autobusa, nijedna želja nije ostala neispunjena, a s ova dva Tourlinera našim kupcima možemo ponuditi prvoklasno i istovremeno sigurno putovanje”, kazala je Lena Grimm-Esposto, generalna direktorica Grimm-Reisen GmbH. Autobusi su opremljeni internetom i na sjedištima imaju USB priključke. To znači da putnici na dugim putovanjima ne trebaju odustati od multimedijalne upotrebe vlastitih uređaja i na mjestu odmora mogu izaći s potpuno napunjenom baterijom.

Konzistentni, visokokontrastni koncept boja u unutrašnjosti stvara ugodnu atmosferu za goste tokom dana, u kombinaciji s velikom pojavom svjetlosti kroz velike prozore, a noću kroz potpuno LED osvjetljenje. Pored ekskluzivnog dizajna enterijera, dva Neoplanova autobusa Grimm-Reisena impresioniraju i svojim luksuznim dizajnom eksterijera. Oštro izrezani dizajn, tako tipičan za Neoplan, dodatno je naglašen bronzano-zlatnom bojom. Dva projektora s logotipom na ulaznim vratima također osiguravaju prvoklasni prijem u autobus.

Autobusi nude imaju šta luksuzno da ponude i ispod poklopca motora. Vozila nude odlične performanse sa svojim MAN D26 common-rail motorima koji su 6-cilindrični redni sa 470 KS. Na ovaj način osiguran je optimalan omjer između potrošnje i performansi. Tehnologija prenosa MAN TipMatic Coach, koja inteligentno i neovisno odabire optimalnu strategiju prebacivanja u svakoj situaciji vožnje, od kretanja uzbrdo i nizbrdo i zavoja do pružanja podrške u usporenom saobraćaju, osigurava da vozilo uvijek ima glatku i sigurnu vožnju. Istovremeno se može smanjiti potrošnja goriva i povećati sigurnost vožnje.