Naslovnica Novosti 92 MAN autobusa stiglo u ARRIVA Transport

92 MAN autobusa stiglo u ARRIVA Transport

950
0
PODIJELI

MAN Truck & Bus isporučio je 92 vozila MAN Lion's City kompaniji ARRIVA Transport. Vrhunski niskopodni autobusi koriste se od sredine juna u regiji Plzen u Češkoj. Tamo stanovnike i turiste sigurno i udobno voze novi autobusi na njihova odredišta tokom cijele godine – bilo da je riječ o prevozu na posao, izlete, skijanje ili za vožnju biciklom.

“Svaka primopredaja vozila je sjajno iskustvo – ali ovo je bilo posebno dirljivo, jer je bilo jedno od prvih u Češkoj Republici koje se dogodilo nakon završetka strogih sigurnosnih mjera za vrijeme pandemije korona virusa”, kazao je Jan Kohlmeier, generalni direktor MAN Truck & Bus u Češkoj i Slovačkoj. Među prisutnima na primopredaji bili su Josef Bernard, guverner regije Plzen, Daniel Adamka, izvršni direktor prevoznika ARRIVA Transport i František Soumar, izvršni direktor kompanije ARRIVA Střední Čechy.

ARRIVA Střední Čechy od sredine juna koristi 92 autobusa MAN Lion's City LE u dužini od gotovo 12 metara u regiji Plzen. “Već smo dugo upoznati s MAN-ovim autobusima i pomno pratimo njihov razvoj. Uz inženjering koji se koristi i naprednu tehnologiju, usluga i podrška kupcima su nam bili i jesu nevjerojatno važni”, rekao je Daniel Adamka, izvršni direktor ARRIVA Transport, tokom primopredaje i dodao: “Kompletni paket koji MAN nudi, a sadrži tehnologiju, inovacije i usluge su nas osvojile. Zbog toga smo izabrali MAN Lion's City.”

Niskopodne autobuse pogoni dizelski Euro 6 motori sa 290 KS (213 kW). Automatski mjenjač sa šest brzina garantuje glatke vozne osobine i što manju potrošnju goriva. Zahvaljujući stepenišnim niskopodnim ulazima, putnici mogu brzo, sigurno i lako ući u autobus i izaći iz njega. “Sveobuhvatna oprema također osigurava udobnost vožnje. Na primjer, prozori su dvostruko zastakljeni, putnici mogu sjesti na posebno udobna sjedišta, a klima uređaj osigurava ugodnu temperaturu tokom cijele godine”, izjavio je František Soumar. Za višestruku upotrebu vozila su opremljena nosačima kako bi ljeti mogli lako prevoziti bicikle, a zimi skije.

“Oduševljen sam što je ARRIVA odabrala naše autobuse MAN. Sigurnost putnika, zadovoljstvo naših kupaca i zaštita okoliša izuzetno su nam važni”, završio je Jan Kohlmeier tokom primopredaje najmodernijih gradskih autobusa. Uz isporuku 92 vozila MAN Lion's City LE, narudžba uključuje i petogodišnju garanciju vozila, kao i ugovor o usluzi ComfortRepair na period od pet godina, uz mogućnost dodatnih pet godina.