Naslovnica Novosti Otokar će isporučiti 175 autobusa u Gruziju

Otokar će isporučiti 175 autobusa u Gruziju

800
0
PODIJELI

Otokar je s Gruzijom potpisao jedan od najvećih izvoznih ugovora ove godine, koji podrazumjeva isporuku 175 autobusa. Ovo predstavlja odličan nastavak poslova za Otokar pošto je nedavno potpisan i ugovor sa gradom Izmir za isporuku preko 300 vozila.

Sporazum potpisan sa opštinskim Fondom za razvoj Gruzije iznosi 18,7 miliona eura i uključuje 117 autobusa Agilo C i 58 autobusa Kent C za upotrebu u šest različitih gradova, a isporuke se očekuju tokom godine. Snabdjevanje rezervnim dijelovima i obuka za vozače također su uključeni u ugovor.

“Globalno, prolazimo kroz težak period”, prokomentarisao je Otokarov generalni direktor Serdar Görgüç. “Covid-19 nije samo zdravstvena kriza. Također je duboko utjecao na ekonomski i socijalni razvoj. Ostavit ćemo ove dane iza sebe. Ubrzati ćemo proizvodnju s izvoznim sporazumom iz Gruzije. Donijet ćemo dašak svježeg zraka u javni prevoz ove zemlje. Naša vozila će se naći na cestama krajem godine i započet će novo doba u transportu, nudeći Gruzijcima ekološki prihvatljivije i ugodnije putovanje sa vozilima koja imaju moderan dizajn, odlične tehničke karakteristike i prostrani enterijer.”

Kada govorimo o modelu Agilo C, ovaj model imamo u Bosni i Hercegovini. Radi se o jednom primjerku, a autobus je stigao nov i nalazi se u redovima kompanije Mostar-bus.