Naslovnica Novosti BYD pobjednik najvećeg do sada tendera u Španiji za električne autobuse

BYD pobjednik najvećeg do sada tendera u Španiji za električne autobuse

743
0
PODIJELI

Na najvećem španskom tenderu za električne autobuse koji je do sada raspisan, opštinska transportna kompanija u Madridu, EMT Madrid, potvrdila je da će BYD isporučiti dodatnih 30 eBusa za rad u glavnom gradu Španije.Narudžba BYD-ovih 12-metarskih čisto električnih eBusa dolazi iz sveukupne narudžbe od 50 vozila od EMT Madrida – najvećeg španskog operatora javnog prevoza koji ima flotu od oko 2100 vozila. Ovaj posao prati isporuku početne flote od 15 BYD modela dužine 12 metara ranije u maju. EMT je odabrao BYD za isporuku ove najnovije flote od 30 eBusa, na osnovu nekoliko operativnih parametara, uključujući opsežne mogućnosti jednog punjenja, troškove potrošnje energije, troškove održavanja i garanciju proizvođača.

Originalna flota od 15 BYD eBusa već uspješno radi na visokofrekventnoj liniji broj 52 koja povezuje Puerta del Sol i Santamarcu, kao i na novoj liniji u Madridu koja čini dio “Strategije održivosti okoliša Madrid 360”. Uprkos ograničenjima zaključavanja koja je donijela pandemija korona virusa, ovih prvih 15 BYD eBusa uspješno je isporučeno u maju, a nova narudžba za 30 eBusa bit će isporučena 2021. godine.

Direktor BYD-a u Iberiji, Joaquín Bellido, dodao je: “Jasno je da naših prvih 15 BYD vozila imaju dobre performanse za EMT Madrid na liniji 52, a kompanija vidi prednosti BYD-ove elektrifikacije. Ova najnovija narudžba za 30 eBusa imat će još veći utjecaj na poboljšanje kvaliteta zraka u Madridu. Nadamo se da ćemo i dalje podržavati EMT Madrid, jer preusmjerava veći dio svoje flote na električnu mobilnost, donoseći siguran, udoban i prevoz bez štetnih gasova za stanovnike Madrida. Zadovoljstvo nam je bilo isporučiti prvu seriju e-autobusa na vrijeme i u potpunosti smo posvećeni tome da učinimo potpuno isto i 2021. godine.”