Naslovnica Novosti 415 gradskih i međugradskih autobusa za Izrael

415 gradskih i međugradskih autobusa za Izrael

759
0
PODIJELI

Daimler Buses dobio je jednu od najvećih narudžbi ikad te će isporučiti 415 autobuskih šasija kompaniji Egged, koja je najveći autobuski prevoznik u Izraelu. Ovaj posao je rezultat dobre saradnje Daimler Buses i kompanije Colmobil, koji je generalni zastupnik i serviser za Mercedes autobuse.

Till Oberwörder, šef Daimler Busesa rekao je o uspjehu prodaje: “Oduševljeni smo što je Egged odabrao gradske i međugradske autobuse brenda Mercedes zbog visokog nivoa pouzdanosti i velike kilometraže. Narudžba za 415 autobusa jedna je od najvećih u historiji naše kompanije. Također, ovo je prvi put nakon više od 15 godina da je Daimler Buses pobijedio na tenderu u visoko konkurentnom segmentu gradskih autobusa u Izraelu.”

Narudžbu čini 156 OC 500 RF 1939 šasija za međugradske autobuse te 259 OC 500 LE 1830 šasija za gradske autobuse. Šasije će se proizvesti u tvornici Sámano u Španiji dok će nadogradnje izvesti izraelske kompanije Haargaz i Merkavim. Vozila će se isporučiti tokom ove i sljedeće godine, a kad budu u upotrebi Egged će ih koristiti za gradske i prigradske vožnje u cijelom Izraelu.

S flotom od preko 4.000 vozila Egged preveze gotovo milion putnika dnevno što je oko polovice putnika u javnom prevozu u Izraelu. Održavaju 945 gradskih i međugradskih linija, a vozila svakog dana pređu ukupno 700.000 kilometara.

zvor: kamion-bus.hr/daimler.com