Naslovnica Novosti Novi Citaro autobusi stigli u Milano

Novi Citaro autobusi stigli u Milano

992
0
PODIJELI

Završena je isporuka 11 novih autobusa Mercedes Citaro italijanskoj kompaniji Ferrovie Nord Milano Autoservizi (FNMA). Radi se o modelu Citaro sa dvoja vrata, koji je pogonjen dizelskim motorom OM 936 snage 220 kW (299 KS) koji je uparen sa ZF EcoLife mjenjačem.

Radno mjesto vozača je dosta udobno i ugodno sa značajkama kao što su zaštitna kabina u punoj visini, priprema za sistem video nadzora s upravljanjem s vozačkog mjesta, priprema za SBE sistem za elektronsku prodaju karata i za Wi-Fi sistem.

Novih 11 autobusa, kako je kompanija navela, moći će se pratiti i satelitski preko sistema Bus World Home EvoBus u Besnatima kod Milana u sklopu usluge OMNIplus Uptime. Ovo znači da će se stanje vozila moći pratiti u realnom vremenu te da će se kvarovi i dijagnostika moći raditi online bez toga da vozilo mora doći do radionice. “FNMA je zapravo obnovio cjelovite ugovore o uslugama za pomoć i održavanje s našom podružnicom u Besnatu”, istakao je Marcello Franchini iz kompanije EvoBus Italia. “To je dugogodišnja saradnja i cjelovita ponuda usluga u Italiji zapravo je rođena iz ove saradnje sa Ferrovie Nord Milano i tokom godina bilježi izvrsne rezultate u pogledu učinkovitosti i obostranog zadovoljstva”, završio je Franchini.

FNM Autoservizi ima flotu od 166 vozila, od kojih je više od 89% namijenjeno redovnim LPT linijama. Kompanija zapošljava 187 ljudi na 19 linija, na kojim prelazi preko 630 km, u tri provincije (Breša, Komo, Vareze). Njima se dodaju usluge poput zamjene žljezničkog prevoza autobusima i školski prevoz. Progresivna obnova voznog parka koju je kompanija sprovela posljednjih godina omogućila je povećanje broja Euro 6 vozila, s posljedičnim smanjenjem potrošnje, emisije CO2 i povećanjem uslova sigurnosti putnika.