Naslovnica Novosti Fudbaleri Kölna dobili novi klupski autobus

Fudbaleri Kölna dobili novi klupski autobus

866
0
PODIJELI

Za svoj novi klupski autobus, 1. FC Köln se ponovo oslonio na brend Setra – a time i u udobnost i sigurnost najvišeg mogućeg standarda. Za prevoz fudbalera isporučena je Setra 516 HDH, koja ima 30 turističkih sjedišta sa kožnim presvlakama i električno podesivim naslonima za noge i stolovima. U zadnjem dijelu autobusa igrači se mogu udobno smjestiti za dva sklopiva stola. Turistički autobus Setra iz kategorije TopClass također je opremljen klima uređajem TopAir, kuhinjom s potpuno automatskim aparatom za kafu, četiri 19-inčna ekrana i ozvučenjem s četiri subwoofera.

Sveobuhvatan paket sistema pomoći vozaču osigurava najviši mogući nivo sigurnosti u autobusu koji će se koristiti za prevoz igrača, trenera i pomoćnog osoblja kluba iz Bundeslige na utakmice. Oni će to raditi na najprihvatljiviji ekološki način zahvaljujući Mercedesovom Euro 6D motoru kojim je vozilo opremljeno. Među sistemima su i Active Brake Assist ABA 4, koji upozorava u roku od milisekundi na potencijalni sudar s pješacima koji se kreću i automatski pokreće djelomično kočenje ako je potrebno.

Najvjerniji navijači su uvijek na turneji sa igračima. Na autobusu se nalazi slika maskote tima, jarca Hennesa, a crvena Setra ima i projektor koji projektuje logo tima na tlo, čineći ga atraktivnim ne samo u vožnji već i kada je parkiran ispred stadiona. Osim toga, u skladu sa timskim motom “Zesamme sin mer FC” (doslovno: Zajedno smo FC), autobus krase i imena 6000 vlasnika sezonskih ulaznica koji su se odrekli povrata za ulaznice tokom korona virusa koji im je onemogućio da prisustvuju utakmicama. Još jedna zanimljivost ovog autobusa je i da ima jedinstvenu odgovarajuću registarsku oznaku: “K-FC 1”.