Naslovnica Novosti Novi Setra autobusi za domaće kupce u Njemačkoj

Novi Setra autobusi za domaće kupce u Njemačkoj

1227
0
PODIJELI

Kupovinom dva Setra autobusa ComfortClass 500, Arnold Reisen GmbH pokazuje svoju vjeru u ovaj brend. Porodična kompanija, koja je osnovana u regiji Allgäu 1927. godine, godinama je koristila autobuse svih serija modela Setra. Isporučeni su model Setra 515 HD, sa 40 sjedišta, i Setra 516 HD, sa 48 sjedišta, i ova vozila predstavljaju visok nivo udobnosti, sigurnosti i ekonomičnosti. Sa svojim modernim sistemima za pomoć vozaču, turistički autobusi, koji takođe imaju trepćuće LED lampe kada su prtljažni prostori otvoreni, mogu se pohvaliti najsavremenijom sigurnosnom tehnologijom. Sve u svemu, Arnold Reisen GmbH ima 18 autobusa u svojoj floti i svi su sa znakom Setra. Također, kompanija je kupila i jedan autobus Setra 415 UL, koji se koristi na lokalnim redovnim autobuskim linijama u regiji Kempten.

Jednom Setra, uvijek Setra. To je moto kompanije Hans Biersack GmbH. Nova Setra 516 HD sa 53 sjedišta je od sada dio ove porodične kompanije iz Gornje Bavarske. Autobuska kompanija sa sopstvenom putničkom agencijom, koja se nalazi u Garmisch-Partenkirchenu, ponosna je na svoju flotu. “Otkako je osnovana kompanija, nismo imali nijedan autobus drugog proizvođača”, kazao je Hans Biersack junior, koji kompaniju vodi zajedno sa svojim ocem. Uz dva dodatna modela Setra 515 HD, Biersack trenutno ima ukupno tri autobusa iz trenutne serije modela Setra 500 u svojoj floti. Kompanija ima tradiciju da postojeća vozila mjenja novim svakih deset godina.

Setru za svoju flotu je ponovo odabrala i kompanija Günther Hornsteiner, ali ovaj put novu Setru 516 HDH. Turistički autobus s četiri zvjezdice iz modela 500 TopClass treće je premium vozilo iz trenutne serije modela koje posluje u ovoj kompaniji, pored psotojećih Setri 515 HD i 516 HD iz ComfortClass. “TopClass kombinira najviši nivo udobnosti, individualni luksuz i tehničku izvrsnost, što čini sjajno putničko iskustvo”, izjavio je Günther Hornsteiner, koji kompaniju vodi zajedno sa suprugom Martinom. Setra 516 HDH, koja će se uglavnom koristiti na višednevnim putovanjima, opremljena je panoramskim staklenim krovom i 50 visokokvalitetnih Setra Voyage Ambassador sjedišta s udobnim presvlakama, izdašnom površinom za sjedenje i naslonom ergonomskog oblika. Moderan dizajn grijanja i kontrole klime osigurava da svi putnici – od prednjeg do zadnjeg reda – uživaju u ravnomjerno visokom nivou klimatske udobnosti. Također, autobus je opremljen najnovijim sigurnosnim sistemima koje Setra trenutno nudi.

ATeams Touristik GmbH & Co. KG slavi desetu godišnjicu kupovinom autobusa Setra 516 HD. Ovaj turistički autobus prvo je vlastito vozilo saksonske kompanije. Do sada je Andreas Thomas, koji je samostalno poslovao s turističkom agencijom, osnovanom u junu 2010. godine, unajmljivao autobuse drugih kompanija za svoj raznolik program. U međuvremenu je generalni direktor proširio svoju mladu kompaniju na tri ureda u Schirgiswaldeu, Wilthenu i Bautzenu, a zbog velike potražnje sada je odlučio nabaviti i svoj prvi vlastiti autobus. “Sa Setrom će naša ekskluzivna ponuda događaja biti daleko uočljivija na tržištu”, siguran je Andreas Thomas koji čak nije ni uzeo u obzir drugu marku za svoje premijerno vozilo zbog, između ostalog, visoke vrijednosti postprodaje: “Setra je uvijek bio moj omiljeni autobus, jer imam svako povjerenje u kvalitetu brenda.” Setra 516 HD opremljena je sa 48 sjedišta koja su prostrano raspoređena na udaljenosti od 83 centimetra. Turistički autobus takođe ima čajnu kuhinju, kao i utičnice od 220 volti i stanice za punjenje pametnih telefona i tableta.