Naslovnica Novosti Prve isporuke novog modela Isuzu Kendo CNG

Prve isporuke novog modela Isuzu Kendo CNG

1274
0
PODIJELI

Anadolu Isuzu isporučio je prvih šest svojih potpuno novih Kendo 13-metarskih CNG autobusa. Tokom posebne ceremonije kojoj je prisustvovao sjeverno-makedonski premijer Zoran Zaev, potpuno novi autobusi predani su na službu u Termoelektranu REK Bitolj u istoimenom gradu.

Narudžba za ovih šest autobusa potpisana je u februaru 2020. godine. Anadolu Isuzu je prošle godine uspješno realizirao izvoz autobusa u Sjevernu Makedoniju isporukom tri autobusa Citiport aerodrmu TAV u Skoplju i četiri vozila Isuzu Citiport s CNG motorom općini Prilep.

Isuzu Kendo CNG dugačak je 13 metara i namjemjen je za međugradski i prigradski redovni prevoz kao i za prevoz radnika, đaka i shuttle prevoz. Kendo je prvi autobus Anadolu Isuzua u ovom segmentu, a razvijen je i proizveden u skladu s europskim standardima kvalitete, kako je navedeno u saopštenju za javnost. Kendo je jedan je od prvih modela sa ​​novim dizajnerskim izgledom kojeg odlikuje crno oblikovana prednja strana s podijeljenim prednjim svjetlima i dinamičkim žmigavcima te LED dnevnim svjetlima.

Vozač ima modernu digitalnu instrument ploču. Iako standardni Kendo CNG ima maksimalni kapacitet za 63 sjedeća putnika, ovdje je kapacitet ipak nešto smanjen zbog srednjeg dijela koji ima prostor za stajanje i korisnike invalidskih kolica uz upotrebu sklopivih sjedišta. Kendo CNG ima 7,5 kubičnih metara prostora za prtljag, 9-litarski Cummins CNG motor koji proizvodi 320 KS  i koji ispunjava Euro 6D norme. Uparen je sa autmatskim ZF EcoLife 6 AP 1400 mjenjačem i ima pametne sigurnosne sisteme koje je napravio Anadolu Isuzu, uključujući praćenje ponašanje vozača i saobraćaja oko vozila te samodijagnostiku.

Inače, ovaj model je i dobitnik prestižne nagrade A-Design Awards za dizajn, a ceremonija je ove godine održana u Italiji.