Naslovnica Novosti Teška vremena: Barcelona u Huescu putovala autobusom kako bi uštedjela

Teška vremena: Barcelona u Huescu putovala autobusom kako bi uštedjela

1031
0
PODIJELI

Ekspedicija Barcelone putovala je autobusom do Huesce na utakmicu s istoimenim španskim prvoligašem, a katalonski list Mundo Deportivo otkrio je razlog zašto su se u klubu odlučili na taj potez. Ekonomska situacija Barce nije nimalo dobra i sve se detaljno razmatra. Do te mjere da su Pjanić i društvo putovali autobusom do Huesce protekle nedjelje kako bi uštedjeli novac.

U Barceloni su prihvatili vožnju autobusom, jer je vremenska dužina putovanja, između ostalog, slična putovanju avionom. S obzirom na finansijsku situaciju, bilo je poželjnije da tim krene u Husecu u dva autobusa, a ne čarter letom, a navodno su Katalonci uštedjeli 30.000 eura. Iako je vijest gotovo nevjerovatna, španski mediji su nedavno pisali da je katalonski klub pred bankrotom i stoga možda i ne treba čuditi da u klubu na svaki način pokušavaju uštedjeti novac.

Na kraju je Barcelona slavila 1:0 golom Frenkieja de Jonga, ali igra tima s Nou Campa i dalje je daleko od onoga što očekuju navijači. Tačno je da je pandemija korona virusa pogodila sve sfere života, pa tako i sport, ali ipak ne vjerujemo da im je putovanje toliko teško palo, pošto klub koristi Neoplan Starliner i Neoplan Cityliner za prevoz ekipa. A svi znamo šta ova dva modela nude u standardnoj opremi, kamo li tek u VIP varijanti kakve koristi fudbalski klub Barcelona.

izvor:klix.ba