Naslovnica Novosti BYD isporučio prve električne autobuse u Nagasaki

BYD isporučio prve električne autobuse u Nagasaki

535
0
PODIJELI

Sredinom decembra prošle godine BYD je isporučio čiste električne autobuse tematskom parku Huis Ten Bosch u Nagasakiju (Japan). Radi se o modelim K9 i J6. Ovo su prvi električni autobusi u Nagasakiju. Također, nakon BYD-ove nedavne isporuke električnog autobusa J6 u zoološki vrt Ueno u Tokiju, brend je još jednom uspostavio uspješno partnerstvo s velikim japanskim parkom na polju zelenih transportnih rješenja. Smješten u zaljevu Omura, gradu Sasebo, prefektura Nagasaki, Huis Ten Bosch (izgovara se “Has Ten Bos”) pokriva ukupnu površinu od oko 152 hektara, otprilike dvostruko veću od tokijskog Disneylanda, što ga čini najvećim tematskim parkom u Japanu. Ime Huis Ten Bosch na engleski se prevodi kao “Kuća u šumi / grmlju”. Ime je dobio po Huis ten Boschu u Haagu, jednoj od tri službene rezidencije holandske kraljevske porodice. Huis Ten Bosch nije samo vintage tematski park u evropskom stilu već i zelena atrakcija s vizijom čvrsto postavljenom u budućnost. Japanska vlada je prošle godine predložila “ugljično neutralni” cilj s nula emisija ugljika do 2050. godine. Da bi postigao svoje ciljeve zaštite okoliša, Huis Ten Bosch predstavio je čiste električne autobuse, usprkos poremećajima pandemije COVID-19. Pored čistih električnih autobusa s nultom emisijom i bez onečišćenja koji se koriste za kopneni prevoz, park je također dizajnirao cjelovito postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda kako bi spriječio protok otpadnih voda u more i na taj način zaštitio okolni okean od onečišćenja.

Autobus BYD K9 uglavnom se koristi kao namjenski autobus za goste hotela u parku, dok se J6 uglavnom koristi kao turistički autobus u parku. S prednostima poput nulte emisije, stabilne izdržljivosti, visoke sigurnosti i izuzetno mirnog iskustva vožnje, ovi električni autobusi pružaju posjetiteljima u parku ugodniji i ugodniji posjet. Također, prema promjeni tema za svaku sezonu u parku, autobusi u parku bit će prilagođeni drugačijem stilu, zamijenjeni novom šemom autobusa i savršeno integrirani s krajolikom parka.

Od 2015. do 2020. godine autobusi BYD uzastopno su dolazili u Kyoto, Okinawu, Iwate, Ozegaharu, Yamanashi, Nagasaki i zoološki vrt Ueno u Tokiju. BYD postupno stječe povjerenje i priznanje u Japanu, moćnoj zemlji svjetske automobilske industrije, zasnovanoj na svojim izvanrednim ekološkim prednostima i pouzdanosti svojih proizvoda.