Naslovnica Novosti Novi bistro bus za Stewa Touristik

Novi bistro bus za Stewa Touristik

959
0
PODIJELI

Stewa Touristik GmbH iz Kleinostheima dodala je još jedan dvospratni autobus u svoju flotu bistro autobusa.

U Setrinom centru za kupce u Neu-Ulmu, Stewa Touristik je preuzeo novi dvospratni autobus Setra 531 DT. Turistički luksuzni autobus, koji pruža prostor za 48 putnika na gornjoj palubi, dobio je superiornu klasifikaciju s 5 zvjezdica od strane “Gütegemeinschaft Buskomfort e.V.” udruženja. Vozilo cijelom dužinom ima panoramski stakleni krov.

I donja paluba se odlikuje velikim komforom i luksuznom izvedbom. Kapacitet je 16 putnika koji se mogu udobno smjestiti u sjedišta od kože, a prostor je opremljen i sa četiri klub stola uz izvrsnu bistro opremu. Također, troosovinski autobus opremljen je posebnom kuhinjom i prostranim radnim prostorima za uslužno osoblje.

Izvršni direktor Peter Stenger raduje se novom dodatku za svoju flotu i priprema svoju kompaniju za ponovni start nakon lock-downa uzrokovanog korona virusom: “Trenutno poduzimamo sve potrebne mjere kako bismo započeli putovanja u 2021. godini s povećanom snagom i puno energije. Također, novo cjepivo protiv korone budi nadu da će bezbrižno putovanje uskoro opet biti moguće bez svih ograničenja.”

Napominjemo, da je tokom 2019. godine Stewa Touristik također kupio jednu Setru 531 DT u bistro izvedbi i da je to bio prvi autobus sa pet zvjezdica od strane “Gütegemeinschaft Buskomfort e.V.” udruženja.