Naslovnica Novosti Pariz dobio prvi električni BYD visokoturistički autobus

Pariz dobio prvi električni BYD visokoturistički autobus

634
0
PODIJELI

U zajedničkom nastojanju da ograniči svoja vozila koja najviše zagađuju okoliš, grad Pariz uveo je zonu niskih emisija (LEZ – Low Emission Zone) za ograničavanje emisija stakleničkih plinova u francuskoj prestolnici. S tim u vezi, BYD je pariškoj općini Drancy isporučio ​​prvi čisti električni visokopodni autobus na tom području.

Proizveden u proizvodnom pogonu kompanije BYD u Francuskoj u Beauvaisu u regiji Oise, čisti električni autobus sa 13 metara i nula emisija ima kapacitet od 59 sjedećih mjesta. Električni autobus može se pohvaliti prosječnim dometom od jednog punjenja od 200 kilometara i može se napuniti za nekoliko sati. Vozilo će pružiti iste usluge kao i dizelski autobusi za školu, izvannastavne aktivnosti i općenito povremene usluge prevoza za građane.

Uvođenje električnog autobusa BYD dio je plana Île-de-Francea za zaštitu okoliša i promociju upotrebe najčišćih vozila. Cilj je također ostvariti brz utjecaj na poboljšanje kvalitete zraka i tako ograničiti izloženost lokalnog stanovništva zagađenju. Putnici će se iz općine Drancy sa BYD eCoach autobusom moći kretati Parizom s potpunim mirnom sviješću i bez doprinosa emisiji CO2. Vozilo će biti na raspolaganju svim ljudima iz Drancyja: mladima, starijima, sportistima, ženama te raznim drugim kolektivima. Službenoj ceremoniji primopredaje vozila u Drancyju, ispred dvorca u općinskom parku Ladoucette, prisustvovali su gospođa Aude Lagarde, gradonačelnica Drancyja, g. Jean-Christophe Lagarde, član parlamenta i gradski vijećnik, te predstavnik tvrtke BYD Isbrand Ho.

Gospođa Lagarde, gradonačelnica Drancyja, rekla je: “Grad Drancy već ima značajan broj čistih automobila – 95% električnih. Kako bismo nastavili s predanošću ekološkoj saobraćajnoj infrastrukturi i nastavili pružati uslugu prevoza ljudi iz Drancyja poštujući okoliš, željeli smo uložiti u električni autobus visokih performansi. Naš novi BYD električni autobus ima dovoljnu autonomiju za naše potrebe, a ima pristup i za korisnike invalidskih kolica. Željela bih zahvaliti našim partnerima koji su pomogli u pokrivanju polovice troškova ove investicije, prefekturi Seine-Saint-Denis u potpori za javna ulaganja sa 100.000 eura, ali i La Métropole du Grand Paris, gdje je Jean-Christophe Lagarde zastupao interese našega grada i koji nam je dao subvenciju od 129.000 eura.”

Gospodin Isbrand Ho, generalni direktor kompanije BYD Europe, dodao je: “Ponosni smo što će naš čisti električni autobus i autobus s nula emisija pridonijeti poboljšanju kvalitete života putnika – posebno djece – u Drancyju i u širem područja Pariza. U predstojećim sedmicama će i druge općine u regiji Ile-de-France dobiti svoje prve autobuse na električni pogon BYD, tako da će, zajedno s pionirskim gradom Drancyjem, moći nastaviti pohađati svoje škole i izvannastavne izlete u gradu Pariz bez štetnih emisija i zagađenja okoliša.”