Naslovnica Novosti Arzt Reisen proširio svoju Setra flotu

Arzt Reisen proširio svoju Setra flotu

805
0
PODIJELI

Autobuska kompanija Ludwig Arzt Omnibusverkehr e.K. proširila je svoju flotu sa ukupno osam Setra vozila. Radi se o isporuci šest međugradskih niskolaznih autobusa Setra Low Entry i dvije visokoturističke Setre ComfortClass. Inače, kompanija je dugogodišnji klijent Setre i na ovaj način se ova saradnja nastavlja i dalje.

Modeli Setra 415 LE Business koristit će se na regionalnim linijama na području Neumarkta. Kako bi pružila najbolju moguću zaštitu protiv infekcija korona virusa kako za vozače, tako i za putnike, kompanija je za nove niskoulazne autobuse naručila posebnu opremu koja podrazumjeva zaštitna vrata kabine vozača od polikarbonata, koje su Daimler Buses razvili posebno za vozila Setra MultiClass. Ernst Rupprecht, generalni direktor kompanije Arzt Reisen, veoma je posvećen najboljoj mogućoj zaštiti zdravlja ljudi: “Pored šest novih vozila, u našu smo postojeću flotu Setra autobusa dogradili svu potrebnu opremu za zaštitu od virusa u naše međugradske autobuse.”

Osim niskopodnih autobusa, kompanija iz Seligenportena u blizini Neumarkta u regiji Gornji Pfalz preuzela je i dva autobusa Setra ComfortClass 500. Od početka ove godine nova Setra 516 HD upotrebljavat će se za prevoz na riječna krstarenja za Viking River Cruises, dok će se Setra 517 HD koristiti za evropske turističke operacije kompanije.