Naslovnica Novosti CRRC inteligentni električni autobusi počeli sa radom u Parizu

CRRC inteligentni električni autobusi počeli sa radom u Parizu

587
0
PODIJELI

Nedavno su električni autobusi za autonomnu vožnju kineskog proizvođača CRRC službeno započeli s radom na autobuskoj liniji br.393 u Parizu nakon što su dobili dozvolu za rad od UATC-a. Električni autobusi C12AI i njihovo puštanje u rad označavaju novu prekretnicu za proizvođača autobusa, ali i grada Pariz.

Ukupne dužine 12 metara, autobus za autonomnu vožnju C12AI opremljen je motorom T snage i V2X tehnologijama, kao i monokoknom konstrukcijom karoserije od čelika visoke čvrstoće. Automatski izvodi složene zadatke kao što su pokretanje, upravljanje, preticanje i izbjegavanje drugih vozila u saobraćaju. Izvrsnom okretnošću i upravljivošću već je osvojio jednoglasno priznanje inženjera autobusa iz Francuske.

Iz kompanije CRRC Electric naglasili su da je kompanija kojoj su isporučena ova autonomna električna vozila, Clement Bayard, posjetila proizvodnu bazu u martu 2019. godine. U novembru iste godine, kompanija je poslala neke inženjere u CRRC Electric i izrazila namjeru za kupovinu vozila. Do sada su autobusi za autonomnu vožnju CRRC Electric-a nesmetano radili u Pekingu, Šangaju, Wuxiju i Changshai itd., sa akumuliranom kilometražom od 50.000 km.

Vrijedi napomenuti da CRRC pravi autobuse i u Evropu, tačnije u Mađarskoj, gdje ima saradnju sa Ikarusom.