Naslovnica Novosti Setra 415 LE business: Vladar njemačkog međugradskog prevoza

Setra 415 LE business: Vladar njemačkog međugradskog prevoza

833
0
PODIJELI

Kao što možete čitati na našem portalu – Setra 415 LE business bilježi odlične rezultate i definitivno je najprodavaniji autobus iz grupaije Daimler buses/EvoBus. Isporuke i interes za ovaj model nije opao čak ni u vrijeme korona virusa.

Medenbach Traffic GmbH i Regiobus Mittelsachsen GmbH proširili su svoju flotu vozilima Setra s niskim ulazom. Ukupno šesnaest novih autobusa Setra 415 LE business kompanija Medenbach Traffic GmbH pustit će u saobraćaj na autobuskim linijama Weilburg i Istočni Weilburg te će zamijeniti starije međugradske autobuse. Novi autobusi s niskim ulazima opremljeni su s 42 sjedišta, podovima s elegantnim drvenim izgledom, posebnim prostorima za invalidska i dječija kolica te bicikla i displejom za linije. Kako bi zaštitila vozače od infekcije korona virusa od putnika, kompanija je naručila da sva vozila imaju potpuno prozirna polikarbonatna zaštitna vrata za vozače. Ova vrata su dizajnirali Daimler Buses posebno za vozila Setra LE business.

Regiobus Mittelsachsen GmbH pušta u rad devet novih autobusa Setra MultiClass. Sedam autobusa Setra 415 LE osiguravaju prostor za po 45 putnika, a dva autobusa Setra 416 LE mogu smjestiti po 49 putnika. Niskoulazni autobusi dužine 12,3 metra i 13 metara radit će na raznim linijama u okrugu Srednja Saksonija. Saksonska prevoznička kompanija će na ovaj način zamjeniti dio starijih autobusa koji su također iz fabrike u Neu-Ulma.

Regiobus Mittelsachsen GmbH, koji godišnje prevozi preko 13 miliona putnika, ima ukupno 235 vozila u pogonu i zapošljava više od 460 radnika u pet baza. Kako bi pružili najveću moguću zaštitu vozačima i putnicima od infekcije Covid-19, svi novi autobusi također su opremljeni potpuno prozirnim zaštitnim vratima.