Naslovnica Novosti CaetanoBus isporučuje autobuse u Njemačku

CaetanoBus isporučuje autobuse u Njemačku

780
0
PODIJELI

Kompanija za javni prevoz In-der-City-Bus GmbH iz Frankfurta u Njemačkoj odabrala je Caetano za isporuku dva električna autobusa. In-der-City-Bus GmbH (ICB), podružnica grupe Stadtwerke Frankfurt na Majni, naručila je da se dva ova dvanaestmetarska niskopodna puna električna autobusa isporuče kasnije ove godine. To će biti prve jedinice modela e.City Gold koje će raditi u Njemačkoj, jačajući prisutnost i poziciju Caetana na ovom strateškom evropskom tržištu.

Njemački je prevoznik naručio Caetano e.City Gold kao verziju od 12 metara s troja vrata koja nude kapacitet za 34 sjedeća putnika. Električni model e.City Gold opremljen je paketom baterija od 349 kWh koji pruža autonomiju veću od 200 kilometara. Ovi će autobusi biti razvijeni kako bi u potpunosti udovoljili svim zahtjevima Frankfurtske uprave za javni prevoz. Ova vozila u većem broju rade u nekoliko portugalskih gradova, a sa izvozom se krenulo nedavno i u London.

Osim isporuke električnih vozila, CaetanoBus je dogovorio i isporuku 10 autobusa koji koriste vodik kao pogonsko gorivo i to za grad Wiesbaden. Vozila bi trebala biti isporučena u zadnjem tromjesečju 2021. godine. U Njemačkoj je portugalski proizvođač već odabran za dobavljača koji će isporučiti četiri vodikova autobusa Bielefeldoskom gradskom prevozniku, a već je isporučio i  dva vodikova autobusa u okviru projektu eFarm . U Wiesbadenu će ovim 12-metarskim autobusima na gorivne ćelije upravljati ESWE Verkehr iz Wiesbadena. Isti je prevoznik naručio čak 56 autobusa Mercedes eCitaro.

Deset H2.CityGold vozila sa dvoja vrata bit će opremljeno Toyotinom gorivnom ćelijom, baterijom od 44 kWh i Siemensovim srednjim motorom s vršnom snagom od 180 kW. Rezervoari tipa IV imat će ukupni kapacitet od 37,5 kg kako bi ponudili domet vožnje veći od 400 kilometara. ESWE Verkehr je model H2.CityGold iz Caetana intenzivno testirala tri dana, nakon čega je donešena odluka o nabavci ovih vozila. “Izuzetno smo zadovoljni što smo imali priliku isporučiti ​​naše autobuse Wiesbadenu i što možemo biti dio njihovog procesa razvoja saobraćaja sa nultom emisijom” – rekla je Patricia Vasconcelos, izvršna direktorica kompanije CaetanoBus.