Naslovnica Novosti Novi klupski autobus: RB Leipzig na MAN pogon!

Novi klupski autobus: RB Leipzig na MAN pogon!

1168
0
PODIJELI

RB Leipzig daje sve od sebe u ovogodišnjoj njemačkoj Bundesligi. Čak i izvan terena, glavni trener Julian Nagelsmann ima puno kvaliteta na koje se može osloniti, pošto je prošlog mjeseca MAN Truck & Bus Deutschland GmbH simbolično predao ključeve novog klupskog autobusa – MAN Lion's Coach L – rukovodstvu RB Leipzig. “Naše partnerstvo s RB Leipzigom nam puno znači i drago nam je što će MAN autobus i dalje voditi tim sigurno i udobno na njihove utakmice”, kazao je Andreas Tostmann, izvršni direktor MAN Truck & Bus SE, govoreći o saradnji s RB Leipzig. Dodao je još: “S ovim novim autobusom za ekipu, Red Bull se, kao i mnogi drugi vrhunski evropski klubovi, odlučio za nagrađivani model – vrhunsko vozilo za vrhunski tim.”

Trener Julian Nagelsmann je nakon vožnje o novom autobusu rekao: “Naš novi autobus predstavlja izvanredno pojačanje.  Bilo je nevjerojatno iskustvo sam voziti autobus. Ne možete svakodnevno isprobati 14-metarsku motornu snagu s 510 KS. Impresioniran sam koliko je MAN Lion's Coach uglađen i čvrst u vožnji. S toliko utakmica u gostima važno je da smo u mogućnosti učinkovito iskoristiti vrijeme provedeno u autobusu, posebno s obzirom na opuštanje, oporavak i fokusiranje na svoje ciljeve. S obzirom na sve dodatne značajke koje naš novi autobus ima, savršen je za to.”Osim jakog, ali tihog motora, sigurnost vožnje također je bila od presudnih značajki za RB Leipzig, što je MAN ispoštovao u potpunosti. Ovakve autobuse obično prate i ekskluzivna unutrašnja oprema i prostrani interijer, pa je tako i u ovom slučaju. Unutrašnjost je ispunjena sa 33 luksuzna putnička sjedišta s podesivim osloncima za noge i naslonima, koji omogućavaju vrhunskim sportašima da se odmaraju i opuštaju na dugim putovanjima. Njih osam ima i električno podesive naslone za noge, a sva sjedišta i cjelokupna unutrašnjost je prilagođena bojama i oznakama ekipe.

LED rasvjeta i koncept osvjetljenja također doprinose ugodnoj atmosferi. Oni koji su u potrazi za zabavom mogu iskoristiti opsežnu multimedijsku opremu koja uključuje četiri 19-inčna monitora i jedan 22-inčni monitor, Apple TV i zvučni sistem, LTE WLAN pristup, kao i HDMI i USB priključke. Dva električno podesiva stola licem u lice savršena su za sastanke između trenera, stručnog štaba i igrača prije i poslije mečeva. MAN Lion’s Coach L također je opremljen luksuznom kuhinjom, s dva frižidera i mnogim dodatnim skladištima i ormarićima. Logo kluba i izraz “Leipzig vozi MAN” (Leipzig fahrt MAN) istaknuti su na prednjoj i zadnjoj strani autobusa, kojeg pokreće učinkoviti 6-cilindarski Euro 6 D2676 LOH dizelski motor. Uz automatizirani MAN TipMatic Coach mjenjač s 12 brzina i integriranim retarderom zagarantovana je posebno glatka vožnja. MAN Lion's Coach L također je opremljen brojnim sistemima pomoći kao što su ESP, sistem praćenja vozne trake, kočenje u nuždi, senzor za kišu/svjetlo, prilagodljivi tempomat s stop & go funkcijom i MAN Attention Guard. Štaviše, MAN OptiView sistem, koji je zamjenio tradicionalne retrovizore, poboljšava stepen ekonomske učinkovitosti i sigurnosti. Kamere s obje strane vozila pružaju slike u stvarnom vremenu na dva zaslona koja vozač može lako vidjeti, čime se uklanja mrtva točka. Uz to, autobus je opremljen MAN BirdView perifernim sistemom za nadzor, koji sadrži digitalni LCD monitor i šest kamera s infracrvenim LED diodama.