Naslovnica Novosti Mercedes predstavio Euro 6 autobus za tržište Tajvana

Mercedes predstavio Euro 6 autobus za tržište Tajvana

1371
0
PODIJELI

Daimler Buses je prošlog mjeseca predstavio svoj prvi turistički autobus sa Euro 6 motorom za tajvansko tržište. Lansiranje ovog vozila zasnovanog na šasiji Mercedes-Benz OC 500, koja se proizvodi u Španiji, omogućit će daljnje širenje prisutnosti na ovom tržištu.

Daimler Buses isporučivat će šasije iz svoje fabrike u Sámanu u Španiji tajvanskom partneru MFTB Taiwan Company Ltd – koji predstavlja zajedničko ulaganje Daimlerove podružnice za komercijalna vozila FUSO i grupe Shung Ye. MFTB će lokalno sastaviti šasiju i nadogradnju u kompletno vozilo opremljeno Euro 6 specifikacijom. Daimler Buses je također predstavio i novi dizajn dvoosovinskog vozila: zamišljeno je da bude nešto sasvim novo u sklopu saradnje između šefa dizajna Stefana Handta i lokalnog partnera MFTB Taiwan Company Ltd. Tradicionalni tajvanski elementi kombinirani su s modernim dizajnerskim jezikom Mercedesa.

Šasija za autobuse također će ove godine predstavljati mjerilo u pogledu uvođenja norme emisije Euro 6 za autobuse i kamione na tajvanskom tržištu. Nova norma se ne ističe samo uzornom učinkovitošću potrošnje goriva, već i nizom modernih sigurnosnih značajki. Područje poslovanja autobusa Daimler Truck AG prisutno je na tajvanskom tržištu od 2018. godine i zauzelo je snažnu poziciju u sektoru turističkih autobusa. Ulazak na tržište prije tri godine bio je važan korak u strategiji rasta grupe sa sjedištem u Stuttgartu, jer tamošnje tržište turističkih autobusa pokazuje ogroman potencijal.