Naslovnica Novosti Bus Éireann proširio flotu sa 30 VDL autobusa

Bus Éireann proširio flotu sa 30 VDL autobusa

589
0
PODIJELI

Bus Éireann, irski nacionalni autobuski prevoznik, pustio je u rad rad 30 novih Futura FHD2-139 koje su kupili od kompanije VDL Bus & Coach. Ova će se vozila koristiti za međuregionalne autobuske linije Expresswaya, a ljudi će ih vidjeti na brojnim ključnim lokacijama, uključujući Waterford, Cork, Galway, Limerick, Stranorlar i Sligo, povezujući zajednice uz zapadnu obalu na nekim od najprometnijih ruta Expresswaya. “Naša saradnja s Bus Éireann seže gotovo 30 godina unazad”, kazao je Marcel Jacobs, komercijalni direktor VDL Bus & Coach, te nastavio: “Izuzetno smo ponosni na ovu vezu. To je također još jedan dobar primjer raznolike upotrebe našeg asortimana Futura autobusa, u ovom slučaju za visokokvalitetni javni prevoz na dužim linijama u Irskoj. Bus Eíreann je također prošlog mjeseca objavio svoju prvu strategiju održivosti i ima za cilj prepoloviti emisije stakleničkih plinova. Ovo se savršeno povezuje sa ambicijama VDL Bus & Coacha za seriju Futura, koja je poznata po maloj težini vozila i efikasnom i ekonomičnom pogonskom agregatu.”

Autobusi za Bus Éireann napravljeni su u verziji namjenjenoj za javni prevoz s linijskim displejima, TFT ekranima, USB punjačima, sistemom kamera i WiFi-om. Svih 30 Futura ima 59 luksuznih sjedišta klase 500 s kožnim presvlakama i podesivim naslonima za glavu. Svi autobusi opremljeni su liftom, što ih čini pristupačnim za invalidska kolica. Pored toga, u vozilu postoji napredni sistem plaćanja koji omogućava beskontaktno plaćanje putem Androida i Apple Paya. Stephen Kent, izvršni direktor Bus Éireann: “Uvođenjem ove nove flote VDL autobusa, optimistični smo u pogledu očekivanog povećanja broja putnika u javnom prevozu u narednim mjesecima, posebno u pogledu rasta aerodroma i studentskog poslovanja. Nužno je imati vrhunska vozila, jer je ovo visoko konkurentno tržište, a očekivanja kupaca se povećavaju. Ova investicija pokazuje našu predanost pružanju usluga i poboljšanju kako korisničkog iskustva, tako i našoj posvećenosti smanjenju emisija.”

Bus Éireann upravlja najopsežnijom i najrazličitijom mrežom javnog prevoza u Irskoj, opslužujući gotovo 90 miliona putnika u 2019. godini. Broji oko 2.700 zaposlenih, uključujući oko 1.980 profesionalnih vozača autobusa. Vozni park broji 1.170 vozila. U toku godine se očekuje još isporuka VDL autobusa za ovu kompaniju uključujući i dvospratnu Futura FDD2 u izvedbi namjenjenoj za javni prevoz.