Naslovnica Novosti Bern i Lihtenštajn naručili Irizar e-buseve

Bern i Lihtenštajn naručili Irizar e-buseve

611
0
PODIJELI

Irizar e-Mobility zajedno sa svojim partnerom u Švicarskoj Jebsen i Jessen Industrial Solutions Schweiz AG isporučit će ukupno 18 autobusa prevoznicima Bernmobil i BUS Ostschweiz u Švicarskoj, odnosno Lihtenštajnu.

Švicarski opprevoznik Bernmobil (Bern) naručio je 14 električnih autobusa bez emisije u 18-metarskoj zglobnoj verziji. Ovi se autobusi planiraju koristiti za linije 19 i 21 u gradu Bernu početkom 2023. godine. S druge strane, BUS Ostschweiz AG, koji je nedavno imenovan za upravljanje linijama za LIEmobil u godinama koje dolaze, ukazao je svoje povjerenje u e-mobilnost Irizara za pokrivanje električne usluge u Lihtenštajnu narudžbom četiri 12-metarska 100% električna autobusa.

Autobusi imaju litij-ionske baterije koje su razvijene i proizvedene u pogonima Irizara za e-mobilnost u Aduni (Gipuzkoa). Ostale komponente i sistemi također su razvijeni tehnologijom koja pripada grupi Irizar. Treba napomenuti da Irizar e-Mobility daje drugi život baterijama. Omogućuju ponovnu upotrebu baterija nakon završetka korisnog životnog ciklusa u autobusima tako što ih koriste kao elemente za pohranu u stanicama za punjenje električnih vozila.