Naslovnica Novosti Ćistoća d.o.o. preuzela gradski prevoz u Varaždinu

Ćistoća d.o.o. preuzela gradski prevoz u Varaždinu

837
0
PODIJELI

Nakon dosta peripetija, problema u organizaciji i papirologiji, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u petak, 01.10., je uz direktora gradske kompanije Čistoća d.o.o. Zorana Sveteca i voditelja službe operativnih poslova Franju Rajnera održao konferenciju za novinare povodom preuzimanja djelatnosti komunalnog linijskog prevoza putnika.

Gradskoj kompaniji Čistoća d.o.o. povjerena je djelatnost komunalnog linijskog prevoza putnika za što je Gradsko vijeće Grada Varaždina na 4. sjednici koja se održala u četvrtak dalo saglasnost na Opće uslove isporuke komunalne djelatnosti. Inače, predmet sporova su bila i nabavljena vozila o kojim se dosta negativno pisali i postavljala pitanja o njihovoj tehničkoj ispravnosti i daljim uslovima eksploatacije. Za potrebe prevoza, Ćistoća d.o.o. je nabavila pet Optare Solo autobusa te dva minibusa Vehixel Cityos na Mercedesovoj bazi.

Gradonačelnik je održanom konferencijom označio početak rada novog linijskog prevoza putnika u Varaždinu. “Do jučer smo imali koncesionara, a od danas, s novih pet linija i “novih” sedam buseka, koji su rabljeni, ali tehnički ispravni, prevoz preuzima Čistoća. Pokušat ćemo u najskorije vrijeme aplicirati na EU fondove za kupovinu “zelenih”, ekoloških buseka, ali za sada smo prisiljeni krenuti u rad s rabljenim. Imali smo određene opstrukcije od prethodne uprave Čistoće, no sada je sve riješeno i naši građani mogu biti mirni. Linijski gradski prevoz ide i dalje u lijepim, oslikanim busekima. Oni su posebno prilagođeni za ulazak invalida i za ulazak majki s malom djecom.” – rekao je gradonačelnik.

Direktor Čistoće Zoran Svetec pozvao je građane da u sljedećih mjesec dana izraze svoje želje za mogućim promjenama ili korekcijama voznog reda koji se do 1. decembra mora uputiti Gradu Varaždinu za utvrđivanje za sljedeću godinu. “Cijena karte je 5 kuna i kupuje se u busu, dok za 8 kuna jednosatno možete i presjedati. Može se kupiti vrijednosna kartica trenutno kod nas na blagajni i onda je cijena karte 4 kuna ili s presjedanjem 7 kuna“ – rekao je Zoran Svetec.

izvor: varazdin.hr