Naslovnica Novosti Prvi električni Isuzu midibus isporučen u Francusku

Prvi električni Isuzu midibus isporučen u Francusku

643
0
PODIJELI

Anadolu Isuzu vozila nove generacije dizajnirana su u skladu s trendovima javnog prevoza budućnosti, a električni midibus NovoCiti VOLT je nedavno zabilježio i prvu međunarodnu isporuku u Francusku.NovoCiti VOLT, koji će se koristiti u javnom prevozu u Francuskoj, uspješno odgovara na prioritetne zahtjeve gradova kao što su nulta emisija, niska buka i moderan te funkcionalan dizajn sa svojim elektromotorom i impresivnim dizajnom. NovoCiti VOLT razvijen je na platformi modela NovoCiti Life, kojeg je proizveo Anadolu Isuzu, uzimajući u obzir potrebe modernog prevoza. NovoCiti VOLT, koji ima visoku pokretljivost sa svojih osam metara dužine, ističe se niskim operativnim troškovima i prednostima maksimalne efikasnosti.

Vozilo ima električni motor koji proizvodi 255 kW snage i 2355 Nm obrtnog momenta. Baterije ovog modela su kapaciteta 211kWh što je dovoljno za domet do 300 km. Punjenje baterije traje dva sata pri brzom istosmjernom punjenju i 8,5 sati pri punjenju naizmjeničnom strujom. Baterije postavljene na krov i stabilna raspodjela skale omogućuju povećanje kapaciteta putnika do 52. Sistem regenerativnog kočenja daje vrijedan doprinos dometu vozila i ukupnom upravljanju snagom. Driver Scoring System – sistem bodovanja vozača i njegove vožn je, optimizira operativnu efikasnost vozila analizom vožnje, kao što su potrošnja energije i različiti stilovi vožnje.

Generalni direktor Anadolu Isuzua Tuğrul Arıkan izjavio je da će kao Anadolu Isuzu nastaviti dodavati nove uspjehe u izvozu svojih vozila i da će nastaviti sa razvojem i proizvodnjom vozila za strana tržišta po strogim evropskim normama. Navodeći da imaju za cilj ojačati svoju poziciju na stranim tržištima i povećati broj izvezenih vozila koja su napravili u proizvodnim procesima za zaštitu prirode i za održiv život te vozila koja štite okoliš, Arıkan je rekao: “Veoma smo ponosni i zadovoljni da smo izvršili prvu isporuku našeg električnog midibusa NovoCiti VOLT, našeg ekološki prihvatljivog vozila s inovativnim tehnologijama svjetske klase.”