Naslovnica Ekskluzivno Dva Van Hoola uvećali flotu kompanije Halilović

Dva Van Hoola uvećali flotu kompanije Halilović

1414
0
PODIJELI

Svi smo svjesni da je korona zadala veliki udarac svim prevozničkim kompanijama. To se također odrazilo i na samu kupovinu novih voznih jedinica. U zadnje vrijeme prateći situaciju na terenu imali smo priliku uvidjeti da se polako sve vraća na staro.

Proteklih dana iskoristili smo priliku posjetiti kompaniju Halilović bus iz Kalesije kako bismo provjerili šta su to oni radili u proteklom periodu i da vam predstavimo dvije prinove u ovoj kompaniji. Vlasnici ove kompanije su postali bogatiji za još dva nova člana flote, a riječ je o dva Van Hool Acrona, tačnije o dvosovinskoj i kraćoj troosovinskoj izvedbi sa oznakama T915 i T916.

Prezentaciju vozila ćemo započeti sa prvim dvoosovincem Van Hool T915 Acronom u floti ove kompanije koji nas je impresionirao sa VIP rasporedom sjedišta u unutrašnjosti što ćete imati sami priliku vidjeti detaljnije u galeriji fotografija koju smo pripremili za vas. Vozilo je 2008. godište, a pogonjeno je sa DAF motorom od 460 konjskih snaga, koji ispunjava euro 5 normu, uparenim sa ZF AS Tronic 12-stepenim mjenjačem.

Veći brat duži za još jednu osovinu i mlađi za još jednu godinu obučen je u bijelu odoru na kojoj mu najbolje pristaje Halilović logo opremljen je sa 55 sjedišta za putnike i sa po tri elektronski sklopiva monitora povezana sa Blaupunkt audio i video uređajima, koji su postali svakodnevnica u svim Van Hool autobusima. Upravo ova oprema će pružiti vrhunsku uslugu svakom zahtjevnom putniku. Razlika od starijeg brata je ta da on posjeduje MAN motor sa Euro 5 normom, ali pogonjen sa 480 konjskih snaga za kojeg ne postoje prepreke zahtjevnih uspona.

Naše vrijeme upoznavanja i testne vožnje ovih ljepotana iskoristili smo da postavimo i par pitanja mlađem gazdi Alenu Haliloviću koji je ovog puta bio naš domaćin.

Kako su se odrazile posljedice korone na linijski prevoz Vaše firme?
Mi smo od prvog dana nakon totalne obustave međunarodnog linijskog prevoza putnika uspjeli da u punom kapacitetu pokrenemo sve naše od prije korone aktivne linije i uz njih dodali smo novu liniju za Sloveniju u kooperaciji sa našim slovenskim partnerom Rancasom iz Ljubljane gdje smo pokrili sve dijelove Slovenije. Također, voljeli bismo istaći da do danas dan ova linija broji sve više stalnih putnika u oba pravca, te razmišljamo o povećanju broja sjedišnih kapaciteta za naše putnike. – istakao je gospodin Halilović.

Da li ova dva nova vozila idu na baš spomenutu liniju ili na daljnje destinacije?
Vozila će biti raspoređena shodno potrebama putnika. Povećan odziv bilježimo i na liniji za Kehl i Hamburg koje su počele sa radom prije same korone. – izjavio je Halilović.

S obzirom na jako dobre rezultate u proteklom periodu. Možemo li očekivati još prinova?
Za sada neka to bude mala tajna, ali sigurno možemo najaviti i prve euro 6 Van Hoolove u našoj floti. – rekao je gospodin Halilović za sami kraj.

Zahvalili bi se osoblju kompanije Halilović bus iz Kalesije na ugodnom gostoprimstvu i izdvojenom vremenu za našu posjetu.
Za naše vjerne pratioce pripremili smo i galeriju fotografija koju možete pogledati u nastavku.