Naslovnica Novosti Zeni tours pojačao flotu sa troosovinskim Neoplan Trendlinerom

Zeni tours pojačao flotu sa troosovinskim Neoplan Trendlinerom

875
0
PODIJELI

Proizvodno uslužno i prometno društvo Zeni Tours d.o.o. Vitez je kompanija sa dugogodišnjim iskustvom. Sjedište se nalazi u Vitezu, a svoju poslovnicu imaju i u Zenici. Kompanija se isključivo bavi prevozom putnika u javnom linijskom (otvara se u novom tabu)i vanlinijskom saobraćaju, a sklopu poslovnice u Zenici radi i turistička agencija.

Zeni tours u svom vlasništvu posjeduje 25 voznih jedinica koji po svojim karakteristikama mogu da pružaju usluge u domaćem i ino prevozu. A odnedavno je vozni park bogatiji za još jedan autobus i to troosovinski Neoplan Trendliner oznake N3516/3 ÜL. Vozilo je isporučila kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo.

Zanimljivo je spomenuti da je ovaj model bio dobitnik nagrade za dizajn Red Dot Design Award 2005. godine. Isporučeni autobus u trenutku predaje je imao oko 559.000 kilometara i vozilo je prethodno imalo samo jednog vlasnika u Njemačkoj. Snagu vozilu daje MAN motor snage 287 kW tj. 390 konjskih snaga u kombinaciji sa automatskim ZF mjenjačem. Vozilo je bijele boje i opremljeno gumama u dimenziji 295/80 R22.5 uz velika crno tonirana dvostruka stakla. Vanjski izgled u potpunosti održava Neoplanov futuristički izgled, nešto po čemu je Neoplan uvijek bio poznat.

Unutrašnjost vozila je u potpunosti opremljena sa turističkom opremom, tako da će ovo vozilo moći da obavlja sve vrste prevoza što je svakako veliki plus za novog vlasnika. U prednjem dijelu vozila se nalazi frižider i vozačev kokpit sa svim potrebnim uređajima i opremom. Vozilo je opremljeno sa kamerom na drugim vratima za sigurniji izlaz i ulaz putnika, a kameru vozač prati preko posebnog monitora na komandnoj tabli. Druga vrata su dvokrilna tako da ima dovoljno prostora za sve putnika prilikom izlaska i ulaska u vozilo.

Također, vozilo je opremljeno sa digitalnim tahografom, ABS i ESP sistemima, sunčanom zaštitom za vozača, retarderom te centralnim zaključavanjem kompletnog vozila i bunkera.

Osim vozača i suvozača, vozilo može da primit još 57 sjedećih putnika. Vozilo ima odlično sačuvana Kiel sjedišta sa opcijom obaranja naslona, preklopnim naslonom za ruke i noge uz stolić i mrežice za lične stvari. Sjedišta su u kombinaciji kože i tkanine sa kožnim naslonom za glvu. Za optimalne temperature, ovisno od godišnjeg doba, putnicima će na raspolaganju biti i klima uređaj uz sistem grijanja. Također, autobus je opremljen i sa Blaupunkt audio/video opremom koja uključe dva monitora, radio i cd/mp3/dvd player, a za duža putovanja putnici će se moći koristiti i toaletom.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Zeni tours želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!

izvor: sejari.ba