Naslovnica Ekskluzivno Novi Sprinter novi član kompanije Time travel

Novi Sprinter novi član kompanije Time travel

952
0
PODIJELI

Kompanija Time Travel Sarajevo osnovana je 2017. godine i za kratko vrijeme stekli su dobru reputaciju kao odogovaran i pouzdan partner. Kompanija je krenula sa radom sa par kombija da bi danas vozni park činilo ukupno sedam voznih jedinica od čega su dva velika autobusa. Trenutni vozni park čine MAN Lion's Coach, Scania Irizar Century, Otokar Navigo T, dva Mercedes Spritnera (model 313 i 515) te dva Mercedes Vita. Od prije par dana novi ponosni član kompanije postao je i Mercedes Sprinter 519 CDI najnovije generacije. Naš domaćin prilikom posjete je bio ujedno i direktor i osnivač kompanije Mersid Mešić koji nam je prezentovao novo vozilo.

Radi se o vozilu aktuelne generacije Sprintera, a proizvedeno je u decembru 2019 godine. Vozilo je odmah pušteno u rad, a prvi radni dan je protekao u vanrednoj vožnji grupe za Trebević. Mi smo ga posjetili nakon te vožnje i u tom trenutku je imao tek nešto preko 25.000 pređenih kilometara. Kao što smo spomenuli, radi se o modelu 519 CDI, sa Euro 6 kultnim 3.0 V6 motorom snage 140 kW / 190 KS uz ručni mjenjač 6+1. Vozilo je kompletno u arktik bijeloj boji a na prednjoj maski dominira trokraka zvijezda. Vozilo ima originalna suvozačka elektro vrata koja sa velikim duplim panoramskim staklima i hromiranim ratkapama upotpunjuje vizuelni ugođaj. Kapacitet rezervoara goriva je 71 litar, a bitno je napomenuti da ovo vozilo pored dizel goriva, dodatno koristi i AdBlue koji ima veći postotak sagorjevanja dizela i veću učinkovitost pri samom radu vozila.

U unutrašnjost se udobno može smjestiti 20 putnika pored vozača koji će u svakom trenutku na raspolaganju imati sjajnu opremu i udobnost svojstvenu samo Mercedesu. Sjedišta su proizvođača Sege i sva su u turističkoj izvedbi sa naslonom na obaranje, sklopivim naslonom za ruku, stolićem i mrežicom za lične stvari. Uz to, svako sjedište ima i dupli USB priključak, a cijela unutrašnjost vozila je urađena u luksuznijoj kombinaciji tkanine i kože. Pod je u imitaciji parketa, a cijelo vozilo ima i LED unutrašnje rasvjetljenje u kombinaciji plave i bijele boje.

Osim udobnog putovanja, putnicima je zagarantovano i sigurno putovanje pošto je vozilo opremljeno sistemima kao što je BAS, Hill Holder, sistem kod udara bočnog vjetra i sistem za održavanje kolovozne trake uz standardne ABS-ASR i ESP sisteme. Također, vozilo posjeduje i parking senzore sa svjetlosnim i zvučnim upozorenjem. Za optimalnu temperaturu putničkog prostora, ovisno od potrebe i sezone, pobrinut će se Yilkar klima i sistem grijanja sa radijatorima sa obje strane. Vozilo ima i Kenwood multimedijalni touchscreen uređaj sa audio/video sistemom koji će putnicima pružiti odgovarajuće sadržaje tokom putovanja u kombinaciji sa 19-inčnim LCD monitorom na preklop koji se nalazi u prednjem dijelu vozila, gdje se nalazi i mikrofon za vodiča.

Svi putnici će imati dovoljno mjesta za svoj prtljag s obzirom da se iznad sjedišta nalaze galerije za prtljag. Urađene su sa LED rasvjetom i multimedijalnim setom iznad svakog reda sjedišta koji podrazumjeva rasvjetu, zvučnik i difuzore za zrak. Ukoliko i to bude malo, za svaki slučaj je u zadnjem dijelu vozila ostavljen produbljen i tapaciran prtljažni prostor sa nastavkom za rezervni točak.

Gospodin Mešić je istakao da je kupovina ovog vozila došlo zbog potrebe ispunjavanja ugovorenih poslova i nastavio: “Također, imali smo i želju da ujedno i podmladimo vozni park. Trenutni vozni park čine vozila kapaciteta od 8 do 50 sjedišta. Pratimo zahtjeve i trendove na tržištu te smo smatrali da bi ovakvo vozilo itekako bilo potrebno za dalje poslovanje.” Na naše pitanje kako je nakon svega zadovoljan ili nezadovoljan ovom godinom te koji su planovi za iduću godinu, dobili smo odgovor: “Ova godina nam je donijela nadu da će turizam ponovo oživjeti. Nadu da će se turisti ponovo povezati sa destinacijama širom Bosne i Hercegovine. U 2022. godini imamo mnogo planova i želja. U prvom planu nam je sačuvati zdravlje naših zaposlenika, klijenata i poslovnih partnera. Toliko u ovom trenutku možemo planirati, a nadati se najboljem”, završio je gospodin Mešić.

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Time Travel Sarajevo želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!