Naslovnica Novosti SAD: Konverzija 10.000 školskih autobusa u električne

SAD: Konverzija 10.000 školskih autobusa u električne

543
0
PODIJELI

Midwest Transit Equipment (MTE) sa sjedištem u Illinoisu, jedan od najvećih trgovaca školskim autobusima u SAD-u, planira tokom sljedećih pet godina veliko ažuriranje flote žutih autobusa na srednjem zapadu Sjedinjenih država.

SEA Electric, australska kompanija s predstavništvom u SAD-u u Torranceu u Kaliforniji, koja proizvodi baterijske sisteme za gospodarska vozila, i Midwest Transit Equipment (MTE) sa sjedištem u Illinoisu, jedan od najvećih trgovaca školskim autobusima u SAD-u, udružili su se kako bi u narednih pet godina na srednjem zapadu SAD-a na baterijski električni pogon konvertirali čak 10.000 školskih autobusa.

S ovim partnerstvom, MTE će moći klijentima pružiti gotovo novo, u e-autobus pretvoreno vozilo, za samo dio cijene novog, od nule proizvedenog električnog školskog autobusa.

Konkretno, moći se isporučiti dva do tri autobusa s obnovljenim pogonom po istoj cijeni kao i jedan novi električni autobus. Ugovor će pokrivati ​​školske autobuse tipa A i tipa C, a isporuke će se odvijati u sljedećih pet godina. Autobuse će pokretati SEA Electricov elektroenergetski sistem SEA-Drive. Svaki autobus imat će široke mogućnosti povezivanja s mrežom, jer SEA-Drive sistem napajanja može vraćati električnu energiju natrag u mrežu, poboljšavajući stabilnost kada je spojen na stanicu za punjenje.

izvor:transportmagazin.hr