Naslovnica Novosti Hamburger SV dobio novi MAN klupski autobus

Hamburger SV dobio novi MAN klupski autobus

698
0
PODIJELI

U budućnosti, Hamburger SV će na gostovanja ići sa novim i ekskluzivno opremljenim autobusom MAN Lion's Coach. MAN je partner fudbalskog kluba Hamburger SV od 2010. godine sa udobnim klupskim autobusima.

Hamburger SV se može radovati moćnom novajliji: krajem novembra, tokom poluvremena domaće utakmice protiv FC Ingolstadta, član uprave HSV-a Jonas Boldt preuzeo je novi klupski autobus od Christopha Hubera, izvršnog direktora MAN Truck Bus Deutschland GmbH. Sa impresivnih 510 KS (375 kW), tim se od sada može bezbjedno i udobno prebaciti na svaku narednu gostujuću utakmicu.

Opsežne karakteristike udobnosti čine novi klupski autobus, MAN Lion's Coach, pravim mjestom blagostanja i važnim utočištem za igrače. Pored ugrađenih naslona za sto i noge, sva 32 kožna sjedišta opremljena su funkcijom masaže i podesivim naslonima za glavu. Ekskluzivna kuhinja u zadnjem dijelu vozila također nudi mnoge pogodnosti. Vozilo je opremljeno ozvučenjem koji se sastoji od ukupno šest subwoofera i LCD ekrana kako bi nakon pobjede moglo doći do pravog slavlja. “Veoma smo zadovoljni što možemo da nastavimo naše dugogodišnje partnerstvo sa Hamburger SV i da pratimo tim na njihovim utakmicama u budućnosti. Novi klupski autobus impresionira svojim nepogrešivim dizajnom i opsežnom udobnom opremom, što boravak u vozilu čini posebno ugodnim za igrače”, rekao je Christoph Huber, izvršni direktor MAN Truck & Bus Deutschland GmbH, tokom primopredaje autobusa na Volkspark stadionu.

Troosovinski autobus pokreće efikasan i pouzdan 6-cilindarski dizel motor, koji ima Euro 6D standard emisije. Automatski MAN TipMatic mjenjač sa 12 brzina i sa integrisanim retarderom osigurava glatku i tihu vožnju. “Kada smo planirali naš novi klupski autobus, sigurnost i udobna vožnja za cijeli tim bili su nam posebno važni,” rekao je član uprave HSV-a Jonas Boldt na primopredaji autobusa u Volksparku. “Zato nam je drago što imamo MAN-a kao iskusnog partnera uz sebe, čija je stručnost bila u stanju da ispuni sve zahtjeve na najvišem nivou.”

Autobus ne ostavlja nikakvu sumnju da se igrači HSV-a neće osjećati kao kod kuće u ovom MAN-u: Pojedinačne presvlake za sjedišta u HSV dizajnu i LED ambijentalno osvjetljenje u klupskim bojama osiguravaju pravi HSV osjećaj. Osim udobnosti i ekonomičnosti, novi autobus posebnu pažnju posvećuje pitanju sigurnosti. MAN Lion's Coach prati okolinu pomoću četiri kamere i opremljen je brojnim pomoćnim sigurnosnim sistemima kao što su pomoć pri naglom kočenju, sistem nadzora trake, ESP elektronski program stabilnosti, senzor za kišu, MAN AttentionGuard ili adaptivni tempomat s kontrolom udaljenosti.

Novi autobus HSV-a biće parkiran u garaži koja koja je dizajnirana u HSV i MAN dizajnu na stadionu. MAN sponzoriše ukupno šest vrhunskih njemačkih klubova i Njemački fudbalski savez sa svojim autobusima, a saradnja sa HSV-om traje više od 10 godina.