Naslovnica Novosti Marcopolo počeo sa isporukom dvospratnih autobusa kompaniji Catedral

Marcopolo počeo sa isporukom dvospratnih autobusa kompaniji Catedral

1126
0
PODIJELI

Catedral, brazilska kompanija za prevoz putnika, počela je da dobija 54 nova dvospratna autobusa Marcopolo Paradiso 1800 DD, osme generacije. Vozila, isporučena preko predstavnika Topline, koristit će se na linijama kompanije do svih glavnih gradova na sjeveroistoku, sa polaskom iz Brazilije, Gojanije i Sao Paula.

“Kupovina Catedrala najveća je ikada napravljena za osmu generaciju ovog autobusa, što nas uvelike ohrabruje da nastavimo ulagati u razvoj sve sofisticiranijih, sigurnijih i inovativnijih vozila”, istakao je Ricardo Portolan, direktor komercijalnih operacija u Marcopolu. Poručili su i da su vozila opremljena svim najnovijim dostupnim tehnološkim stavkama.

Nova G8 generacija modela Paradiso 1800 DD, u dvije različite konfiguracije 6×2 i 8×2, dio je aktuelnog programa obnove flote Catedrala, čija flota je po prosjeku godina jedna od najmlađih na cijelom brazilskom tržištu. Sa ukupnom dužinom od 15 metara, isporučena vozila će imati kapacitet za 33 i 60 putnika u verzijama sa Hyper Soft krevetom i Super Soft polukrevetnim sjedištima. Obavezne stavke za sva vozila su također i USB priključci na svim sjedištima, WC-om, frižiderom, audio i video sistem, striming sistem za zabavu, sistem klimatizacije te sistem sa ventilacijom/hlađenjem.

Vozila su također opremljena totalnim pregradnim zidom, zavjesama, elektronskim planom puta i prtljažnikom. Paradiso 1800 DD je model generacije 8 koji je izazvao najveće interesovanje prevoznika, zbog svojih karakteristika bezbjednosti, udobnosti i efikasnosti, sa najvišim standardima na brazilskom tržištu. Nova, osma generacija, donosi više od 140 novih atributa za vozače, putniki i prevoznike.

Predstavljena prošlog jula, osma generacija međugradskih autobusa Marcopolo rezultirala je sa više od 60 patenata koji stvaraju dobitke u udobnosti, pouzdanosti i operativnim troškovima. Modeli imaju dizajn bez presedana, sa Marcopolo DNK i aerodinamičkim koeficijentom od samo 0,379. Upotreba posebnih materijala je još jedna razlika. Novi krov je u potpunosti proizveden od aluminija, sa smanjenom težinom, većom izdržljivošću i otpornošću. Upotreba specijalnih polimernih sirovina u izradi branika, prednje maske i zadnjeg poklopca, između ostalog, daje lakše, izuzetno otporne dijelove, odličnih mehaničkih svojstava i idealnu površinu za nanošenje farbe, što garantuje vrhunski standard kvaliteta i završne obrade.