Naslovnica Novosti Karsan isporučio 150 autobusa u Harkiv

Karsan isporučio 150 autobusa u Harkiv

726
0
PODIJELI

Sto pedeset autobusa Karsan Jest+ i Atak spremno je da kruže ulicama Harkiva, u Ukrajini. Nedavno je Karsan potpisao ugovor o saradnji sa ukrajinskom opštinom Harkiv za 500 vozila i isporučio je 150 vozila planiranih za 2021. godinu. Ta isporuka se sastoji od dizelskih autobusa Jest+ (šest metara) i Atak (osam metara).

Karsanova vozila, koja su se pridružila voznom parku javnog prevoza u gradu Harkivu, počela su da prevoze putnike krajem 2021. godine. Govoreći o razvoju izvršni direktor Karsana Okan Baş je rekao: “Nastavljamo da vodimo modernu transformaciju gradova, vođeni vizijom da budemo korak ispred u budućnosti mobilnosti. Naši Atak i Jest+ autobusi se široko koriste u Evropi i susjednim zemljama kao najidealnija vozila za javni prevoz zbog svoje veličine, niske emisije ugljika i udobnosti. U potrazi za savršenim rješenjem, ukrajinski grad Harkiv odabrao je i štedljive autobuse Karsan za svoju mrežu javnog prevoza. Zadovoljstvo je doprinijeti transformaciji Harkiva sa našim ekološki prihvatljivim i udobnim vozilima”.

Fokusirajući se na maksimalnu efikasnost u gradskom javnom prevozu, Karsan Atak uvodi moderan izgled sa svojim potpuno novim dizajnom eksterijera i LED dnevnim svjetlima, dok dodatno podiže ljestvicu udobnosti putnika sa svojom novom vozačkom kabinom opremljenom najsavremenijom tehnologijom. Atak smanjuje troškove održavanja sa svojim trodjelnim prednjim branikom, a nagibna šasija, rampa, USB priključci i Wi-Fi pristup također olakšavaju putovanje putnicima. Generišući snagu od 186 KS 4,5-litarski FPT (Iveco) NEF4 turbo dizel motor novog Ataka nastavlja da pruža odlične performanse. Uz Euro 6 nivo emisije, motor je dizajniran uz najsavremeniju tehnologiju u skladu sa posvećenošću kompanije ekološkim politikama.

Nudeći značajne prednosti u prevenciji nesreća sa svojom pomoći pri kretanju uzbrdo i sistemom podrške za zadržavanje trake, Jest+ se ističe i dizajnom niskog poda, što je pogodno za osobe sa invaliditetom. Ne samo da Jest+ donosi konkurentsku prednost zbog niskih troškova održavanja, odlično se nosi i sa najtežim manevrima čak i u zagušenom saobraćaju u srcu grada zahvaljujući malom radijusu skretanja. Generišući snagu od 170 KS, Jest+ nastavlja da pruža odlične performanse u svim uslovima na putu.

Vrijedi istaći i da je jesenas stigao prvi Karsan Jest Electric u park-šume Marjan Split, a da se drugi već uveliko nalazi na testiranjima u nekoliko hrvatskih gradova.