Naslovnica Novosti Klassen napravio još jedan Mercedes Sprinter u VIP izvedbi

Klassen napravio još jedan Mercedes Sprinter u VIP izvedbi

802
0
PODIJELI

Njemačka kompanija Klassen je već dugo vremena poznata po fantastičnim konverzijama svih vrsta vozila. Međutim, nama su posebno interesantne njihove prerade minibusa koji dobijaju luksuznu unutrašnjust koja prati VIP oprema. Klassen je Mercedesov partner za konverziju vozila Mercedes Sprinter i Mercedes V-klase. Ova kompanija ima sopstveni proizvodni pogon, kao i sve savremene tehnologije potrebne za izradu VIP vozila. Prilikom konverzije koriste se samo originalnu dijelovi i savremena oprema, pri čemu se zadržava originalna fabrička garancija.

Klassen je nedavno predstavio i novu verziju Mercedesovog Sprintera aktuelne generacije. Klassenov Sprinter je primjer VIP vozila koji izvana izgleda kao obični model sa nešto drugačijom rešetkom hladnjaka, ima sportski branik i atraktivnije felge, tako da će neki pomisliti da se radi o AMG verziji modela.

Promjene eksterijera su blage, za razliku od značajno modificirane unutrašnjosti. Armaturna ploča je istog oblika, ali je gotovo svaka površina presvučena smeđom kožom, od upravljača do panela na vratima. Opremljena je frižiderom i padom za bežično punjenje uređaja, koji ima i funkciju naslona za ruku. Sprinter je dobio i nove luksuznije patosnice.

VIP tretman se posebno ogleda u zadnjem dijelu gdje se nalaze četiri Ottoman sjedišta i klupa u četvrtom redu. Kontrolna ploča omogućava korištenje infotainment sistema, tako da putnici ne ovise o vozaču. Na raspolaganju su im pop-up stolovi, minibar i zavjese za privatnost. Klassenov Sprinter posjeduje i TV koji je fiksiran na stropu i povezan sa Apple TV sistemom. Za zabavu je tu i Sony PlayStation 5, a ljubitelji muzike mogu uživati u izuzetno kvalitetnom ozvučenju.

Klassen nije otkrio cijenu VIP Spintera, ali se očekuje da će biti prilično visoka.

izvor:klix.ba