Naslovnica Novosti King Long počeo sa velikom isporukom autobusa u Kuvajt

King Long počeo sa velikom isporukom autobusa u Kuvajt

654
0
PODIJELI

Sredinom januara se 105 King Long autobusa ukrcalo na brod u luci Xiamen i službeno krenulo na svoje putovanje za Kuvajt. U bliskoj budućnosti, još 200 autobusa će uskoro krenuti za Kuvajt, čime se će kompletirati ugovor od ukupno 305 vozila. Nakon njihovog dolaska u Kuvajt, ovi autobusi će omogućiti više pogodnosti putovanja za lokalno stanovništvo i dodatno ojačati prisustvo King Longa u zemlji.

Svih 305 autobusa čine King Long solo gradski autobusi dužine 12 metara četvrte generacije i solo gradski midibusi pete generacije dužine 9,5 metara. Sa jedinstveno atraktivnim izgledom, oni će dodati nove elemente urbanom pejzažu u Kuvajtu. Uvođenjem tehnološki naprednijih rezervnih dijelova i ekološki prihvatljivijih materijala, oba modela autobusa mogu se lako prilagoditi ekstremno vrućim vremenskim uslovima na Bliskom istoku. Opremljeni inteligentnijim operativnim sistemom, mogu se pratiti i locirati u realnom vremenu. Kada dođe do vanrednih situacija, oglasit će alarme i time dodatno poboljšati svoje ukupne sigurnosne standarde.

King Long je 2015. godine napravio veliki proboj na tržištu autobusa u Kuvajtu. Te godine su pušteni u rad njeni autobusi koji su služili studentima. Tokom 2018. godine King Long dvospratni autobusi su isporučeni u ovu zemlju, čime je započela nova era javnog prevoza putnika u Kuvajtu.