Naslovnica Novosti Nova narudžba za Ebusco autobuse iz Minhena: Stiže jos 14 vozila

Nova narudžba za Ebusco autobuse iz Minhena: Stiže jos 14 vozila

552
0
PODIJELI

Ebusco je dobio još jednu narudžbu od Stadtwerke München za svoja električna vozila. Radi se o narudžbi za 14 električnih zglobnih autobusa Ebusco 2.2 od 18 metara. Isporuka je zakazana za prvu polovinu 2023. godine. Stadtwerke München već ima veliko iskustvo sa Ebusco autobusima. Trenutno je u pogonu 12 solo autobusa Ebusco 2.2 od 12 metara u centru Minhena i dva autobusa Ebusco 3.0, koji su svoj svjetski debi imali upravo u Minhenu.

Ebusco već nekoliko godina radi kao partner u inovacijama sa Stadtwerke München i njegovom podružnicom Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG). Ova nova narudžba je daljnja konsolidacija ovog partnerstva, ističe holandski proizvođač autobusa. Peter Bijvelds, izvršni direktor Ebusca, komentarisao je: “Oduševljeni smo što se Stadtwerke München još jednom odlučio za Ebusco. Osim 12-metarskog autobusa 2.2 i našeg autobusa nove generacije Ebusco 3.0, na ulicama Minhena će se moći vidjeti i naši autobusi od 18 metara 2.2. Stadtwerke München je od samog početka na čelu energetske tranzicije. Ponosni smo na partnerstvo sa Stadtwerke München u doprinosu našem zajedničkom cilju uvođenja transporta bez emisija što je prije moguće””.

Veit Bodenschatz, generalni direktor i šef autobuskih operacija u Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) je izjavio: “Nakon što su 12-metarski električni autobusi iz Ebusca ispunili očekivanja dometa, radujemo se što ćemo povesti njegovog velikog brata na put. Postepenim prelaskom na e-buseve želimo postići klimatske ciljeve u transportu i učiniti javni prevoz u Minhenu još održivijim.”