Naslovnica Novosti Setra isporučila 15 dvospratnih autobusa za Scherer Reisen

Setra isporučila 15 dvospratnih autobusa za Scherer Reisen

620
0
PODIJELI

Scherer Reisen Omnibus Gesellschaft mbH je svojoj floti dodao 15 novih dvospratnih autobusa Setra. Radi se o modelu 531 DT, a nova vozila će koristiti transportno udruženje Rhein-Mosel (VRM) između njemačkih gradova Burgen i Koblenz. Također, obavljat će i ekspres liniju između gradova Koblenca i Polcha.

Troosovinska vozila su opremljena sa po 79 redovnih sjedišta i dva sjedišta za osobe sa invaliditetom te imaju jednokrilna zadnja vrata širine 1.100 mm sa sklopivom ručnom rampom. Na ovaj način će vozila biti pristupačna svim kategorijama putnika. Autobusi imaju digitalni štampač karata i koriste GPS za isporuku ažuriranih podataka o vožnji i lokaciji kontrolnom centru i transportnoj mreži u realnom vremenu.

Sa sjedištem u Gemündenu u pokrajini Rhineland-Pfalz, ovu porodičnu kompaniju vodi druga generacija i imaju preko 100 Setra vozila u svom voznom parku. Pored svojih redovnih linija, kompanija, koja je osnovana 1973. godine, nudi i putovanja širom Evrope.

Setra je sa novom generacijom vozila nastavila da postavlja standarde u dizajnu, sigurnosti i komforu, a kruna tog rada je upravo dvospratni model 531 DT. Vozilo je napravilo instant uspjeh i nastavila stopama svojih prethodnika. Zanimljivo je da je ovaj autobus ponio titulu Autobusa godine 2018 u Bosni i Hercegovini, a u našoj državi za sada ovaj autobus ima samo kompanija Bundavica iz Tuzle.