Naslovnica Novosti Gradski MAN autobusi nove generacije stižu u Šibenik!

Gradski MAN autobusi nove generacije stižu u Šibenik!

1195
0
PODIJELI

Ugovor o javnoj nabavi 11 novih solo niskopodnih autobusa vrijednih oko 3,5 miliona eura (s PDV-om) namijenjenih gradskom linijskom prevozu u Šibeniku u septembru su potpisali Željko Burić, gradonačelnik Šibenika i Mario Fabek, direktor kompanije Auto Hrvatska Prodajno Servisni Centar d.o.o. iz Brezovice, a događaju su nazočili i Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika i Zvonko Gabud, predstavnik Auto Hrvatske.

Ugovorom je predviđeno da u Šibenik stignu novi, nekorišteni i tehnički ispravni solo gradski niskopodni autobusi marke MAN model Lion’s City 12C, koji zadovoljavaju važeće propise EU o javnom prevozu putnika. “Šibenik će tako dobiti javni prevoz primjeren svom urbanom identitetu, što će osigurati visoki standard u pogledu te vrste komunalne usluge te pridonijeti organiziranosti saobraćaja u kretanju i kvaliteti života građana, kao i naših gostiju. Započinjemo postupak osnivanja vlastite komunalne kompanije koja će se baviti organiziranim komunalnim prevozom koji garantuje brzinu, dostupnost i kvalitetu”, istakao je, uz ostalo, prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je tada da je u izradi studija koja će precizirati mnoge važne detalje vezane uz javni saobraćaj u gradu Šibeniku, dok je Mario Fabek, iz Auto Hrvatska Prodajno Servisni Centar d.o.o., pored zadovoljstva što se Šibenik kupovinom ovih modernih autobusa uvrstio u red gradova koji podižu nivo kvalitete života svojih građana, naglasio i da će Auto Hrvatska imati obavezu i servisiranja i održavanja autobusa. Autobusi koji će stići u Šibenik su inače rezultat projekta “Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika”, a bespovratna sredstva osigurana su iz Kohezijskog fonda i Državnog budžeta Republike Hrvatske.

Pola godine nakon potpisivanja ugovora svjetlo dana su ugledala prva dva napravljena autobusa od ukupno 11. Sa slika je vidljivo da će vozila biti u narandžastoj nijansi i jasno je da će ovo biti među prvim vozilima najnovije generacije gradskih MAN autobusa na Balkanu.

izvor:vecernji.hr/sibenik.in