Naslovnica Novosti Kupers preuzeo 10 novih VDL Futura

Kupers preuzeo 10 novih VDL Futura

829
0
PODIJELI

Dvije holandske porodične kompanije nastavljaju svoju višedecenijsku saradnju: VDL je kompaniji Kupers isporučio 10 novih VDL Futura. Autobuska kompanija se priprema za predstojeću sezonu putovanja, pa boljeg vremena za isporuku teško da je moglo biti. Odnos između Kupersa i VDL-a seže u daleku prošlost, a Kupers je tokom godina investirao u više od 350 novih VDL autobusa. “Dugogodišnja saradnja na koju možemo biti ponosni”, zaključili su Romers i Bert Fonteijn, generalni direktori Kupers Touringcars.

Nakon teškog perioda, Kupers ovom investicijom ukazuje da je ponovo spreman za budućnost. “Nakon ograničenja putovanja koja smo nedavno iskusili, sada vidimo kako se tržište oporavlja. Ljudi ostaju mobilni, imaju potrebu za fleksibilnošću i žele ponovo ići na lijepa putovanja. Mi smo lider na tržištu u regiji Eindhoven i upravo zbog toga odnos sa VDL-om, kao organizacijom sa sjedištem u Eindhovenu sa svojim korijenima u regiji, je tako poseban. Za nas je isporuka kvaliteta najvažnija stvar i VDL-ov način rada se savršeno uklapa u to.”, rekao je Bert Fonteijn. Romers Fonteijn je dodao: “VDL Bus & Coach je nedavno ponovo pokrenuo proizvodnju autobusa, omogućavajući nam da dobro odgovorimo na potrebe i zahtjeve evropskog tržišta. Asortiman VDL Futura ima dokazane rezultate u pogledu pouzdanosti i isplativosti. Naročito, konkurentna cijena po kilometru zbog male težine i velikog kapaciteta je izuzetno važna, posebno u vrijeme kada cijena goriva vrtoglavo raste. Ekonomični Euro 6 pogonski sklop je dobar za krajnji rezultat i minimalno opterećuje okolinu.”

Isporučene Future u Kupers sastoje se od 2 varijante dužine: osam je Futura FHD2-129 sa kapacitetom 53+1+1 sjedišta i dvije su Future FHD2-139, od čega je jedno vozilo sa kapacitetom 61+1+1, a drugo sa 57+1+1 sjedišta. Sve Future imaju izuzetno udobna sjedišta VDL klase 300 i 500. Ovaj tip autobusa je idealan za luksuzna putovanja pošto su udobnost, sigurnost, tehnologija i dizajn savršeno usklađeni. Tehnologija visokih performansi koja je dokazala svoju vrijednost na milijardama kilometara, u kombinaciji sa ekonomičnim, ekološki prihvatljivim i snažnim DAF motorima, osigurava maksimalan ‘Profit od vlasništva’. Kupers se također odlučio za kompletan dizajn uključujući frižidere, aparate za kafu, LCD ekrane i USB priključke na svakom sjedištu. Također su odabrani različiti sigurnosni sistemi kako bi se osigurala sigurnost i putnika i vozača.

Kupers je osnovan 1931. godine i započeo je sa prevozom radnika u različite fabrike u Limburgu i Sjevernom Brabantu. Nakon rata, 1945. godine, kompanija je ponovo pokrenuta i prema 1960-im i 1970-im Kupers se počeo više fokusirati na jednodnevne izlete i višednevne odmore autobusom širom Evrope. Kupers ima 50% udjela u De Jong Intra Vakanties od 2013. godine, a u njegovom je vlasništvu i Van der Biesen Travel. Od ostalih kompanija sa kojim sarađuju vrijedi istaći Arriva Personenvervoer (redovni prevoz), FlixBus (međunarodni redovni prevoz), DAF Trucks (prevoz radnika) i razni sportski klubovi kao što su PSV, Willem II, RKC i Fortuna Sittard.  Posljednjih godina Kupers je napravio nekoliko akvizicija u cilju stvaranja obima kroz geografsko širenje i stvaranje raznolikosti unutar radnog paketa fokusiranjem na lokalno tržište. Kupers je preuzeo Litax Reizen iz Reuvera/Roermonda 2015., de Kruyff Touringcars iz Eindhovena 2017. i BBA Tours iz Tilburga 2018. godine. Flota se sastoji od preko 85 jedinica i radne snage od preko 250 zaposlenih. Čak 84 od ukupno 85 autobusa je opremljeno Euro 6 motorima, što je jedinstveno u industriji. Jedini izuzetak predstavlja stari autobus u  kabriolet izvedbi