Naslovnica Novosti Van Hool isporučuje trambuseve u Švedsku

Van Hool isporučuje trambuseve u Švedsku

608
0
PODIJELI

Trambusi su spremni za vožnju u švedskom gradu Malmeu pod Nobininom livrejom. Van Hool je sklopio ugovor sa najvećom kompanijom za prevoz putnika u Skandinaviji za isporuku 21 električnog zglobnog trambusa od 24 metra modela Exqui.City.

Očekuje se da će trambusi krenuti sa radom sredinom ove godine. Vozila su na električni plug-in pogon i punit će se u garažama Nobine u Malmeu. Van Hool je također uključen u maxi narudžbu potpisanu u Parizu za dvozglobne električne autobuse. Među dobavljačima e-buseva za Nobinu do sada su BYD i Ebusco.

Ovaj tip vozila je izgrađen na platformi sa više pogona koja sada ima 100% nultu emisiju: ​​baterija na električni pogon, pantograf i vodonik. Ova platforma čini Exqui.City, u verzijama od 18 i 24 metra, osnovom za korištenje ovih različitih ekološki prihvatljivih energetskih sistema. Već postoji više od 300 trambusa u 17 gradova, prvenstveno u Evropi, ali i na Martiniku (francuski prekomorski departman).

Filip Van Hool, izvršni direktor Van Hoola, komentirao je: “Ova narudžba potvrđuje povjerenje koje Nobina ima u Van Hool. Ovo je nova i važna referenca za Van Hool i predstavlja neosporan dokaz tehnološke moći kompanije. Van Hool je u potpunosti posvećen svom asortimanu autobusa i autobusa sa 100% nultom emisijom. Uvjereni smo da različita rješenja sa 100% nultom emisijom koja nudimo – električna baterija, pantograf i vodonik – mogu, ovisno o lokalnoj primjeni, pružiti odgovor na ekološke inicijative i inicijative održivosti koje poduzimaju kompanije javnog prevoza širom svijeta. Kao nezavisni belgijski proizvođač autobusa, sa kupcima širom svijeta, isporučili smo čak 1.200 vozila na električni pogon, a do sada je snaga Van Hoola u tome što smo stekli veliko iskustvo u raznim složenim vrstama vozila na električni pogon, uključujući električna vozila sa baterijama, i infrastrukturu za punjenje koja ide uz to.”

“Osjećamo ponos što nastavljamo ovo putovanje zajedno sa Skånetrafikenom i Van Hoolom, predstavljajući sljedeću generaciju 24-metarskih, potpuno električnih tramusa s nultom emisijom, koji će biti prvi te vrste u Nordijskim zemljama. Ovaj posao predstavlja dalji razvoj modernog, sigurnog i održivog rješenja javnog saobraćaja u Malmeu”, rekao je Jens Råsten, menadžer flote u Nobina Grupi.