Naslovnica Novosti Scania nastavlja elektrifikaciju Meksika

Scania nastavlja elektrifikaciju Meksika

448
0
PODIJELI

Scania Mexico potvrđuje svoju posvećenost održivosti i životnoj sredini kako bi se smanjile emisije i imale čistija i efikasnija mobilnost kroz svoje proizvode. Tako je došlo i do potpisivanja na projekat ZEBRA (Zero Emission Bus Rapid-Deployment Accelerator), koji vodi Međunarodno Vijeće za čist transport i Liderska grupa za klimatske promjene ICCT i C-40.

Climate Leadership Group (C40) sastoji se od gradova širom svijeta koji udružuju snage kako bi smanjili atmosferske emisije ugljika i prilagodili se klimatskim promjenama. Čak 70% gradova koji su dio ove grupe je realizovalo akcije koje su od koristi za životnu sredinu, što je nesumnjivo veliki napor da se poboljša naša životna sredina. Neki od gradova potpisnica u Latinskoj Americi su Meksiko Siti, Medeljin, Sao Paulo i Santiago. “Ovo potpisivanje stavlja nas jedan korak ispred opredjeljenja koje želimo postići u pogledu električne mobilnosti, promovirajući akcije u borbi protiv klimatskih promjena.

Ove godine ćemo lansirati dva električna vozila, jedno u segmentu autobusa i jedno u teretnom segmentu, što nas čini veoma ponosnim, kao i činjenica da smo prva kompanija u Meksiku koja je potpisala projekat ZEBRA”, rekao je Alejandro Mondragón, generalni direktor Scania Mexico. Jorge Navarro, direktor segmenta autobusa Scania Mexico, rekao je tokom razgovora s Leticijom Pinedom, regionalnom čelnicom ICCT-a, da je “ponosan što je Scania prva kompanija u Meksiku koja je razvila električni autobus na lokalnom nivou kako bi tranzicija na održive gradove postala stvarnost”.

Neke od radnji koje se Scania obavezala ovim potpisom uraditi su: učiniti dostupnim barem jedan model autobusa sa nultom emisijom za kupovinu u Meksiku, učiniti dostupnim ZEBRA partnerima rezultate nezavisnih testova potrošnje energije sprovedenih u Meksiku za svoje električne autobuse, provesti operativne demonstracije i testove najmanje jednog modela autobusa sa nultom emisijom u Meksiko Sitiju u roku od 12 mjeseci od potpisivanja ovog sporazuma, informisati ZEBRA partnere o broju autobusa i šasija sa nultom emisijom koji su se prodali u Meksiku.