Naslovnica Novosti Iveco isporučuje preko 250 autobusa u Prag

Iveco isporučuje preko 250 autobusa u Prag

502
0
PODIJELI

Odavno ne pamtimo sličnu ofanzivu kakvu je počeo da sprovodi grad Prag u vezi obnove voznog parka. U veoma kratkom roku objavljeno je da su sa radom krenuli Škoda električni autobusi i da se radi na isporuci trolejbusa dužine 24 metra, da bi sada bilo objavljeno da je napravljen i veliki posao za isporuku novih Iveco autobusa.

Kompanije Iveco Czech Republic i Dopravni podnik hl. m. Prahy (DPP) potpisali su tri petogodišnja okvirna sporazuma koji pokrivaju kupovinu do 10 jedinica troosovinskog modela Crossway LE, do 100 jedinica solo modela Streetway i do 143 jedinice zglobnog modela Streetway. Oba modela koje je odabrao praški DPP imaju koristi od odlične pouzdanosti koju nudi najnoviji Cursor 9 motor koji je razvio FPT Industrial. HI-SCR patentirana tehnologija omogućava vozilima da budu u skladu sa Euro 6E standardima bez pribjegavanja EGR-u, garantujući veoma visoku efikasnost konverzije NOx (preko 95%).

Sa ukupnom dužinom od 14,5 metara i tri osovine, Crossway Low Entry je savršeno rješenje za prihvat većeg broja putnika uz maksimalnu udobnost i sigurnost. Niskoulazni Low Entry koncept garantuje odličnu pristupačnost svim putnicima koji ulaze i izlaze iz vozila. Savršeno radi u gradskim i međugradskim operacijama. S druge strane, Streetway je dizajniran da zadovolji svaku potrebu i pruži najbolji gradski prevoz. Novi model u gami proizvoda je niskopodni gradski autobus dostupan u verzijama dužine 12 i 18,75 metara, koji daje prednost pristupačnosti i udobnosti putnika.

Sklapanjem ovog okvirnog sporazuma Iveco će isporučiti do 10 jedinica troosovinskog modela Crossway LE, do 100 jedinica solo modela Streetway i do 143 jedinice zglobnog modela Streetway. Na ovaj način će Iveco i DPP materijalizovati novu saradnju u projektima gradskih i međugradskih autobusa za ovu dobro poznatu evropsku prestolnicu.