Naslovnica Novosti FlixBus kreće sa radom i u Kanadi

FlixBus kreće sa radom i u Kanadi

557
0
PODIJELI

Kao dio prve faze planiranog proširenja prekograničnih linija za i iz SAD u ljeto 2022., FlixBus će svoje lansiranje u Kanadi obilježiti autobuskim linijama Ottawa – Toronto, Niagara Falls – Toronto i Waterloo – Toronto.

Njemačka kompanija FlixBus najavila je da će pokrenuti domaće linije u Kanadi, počevši od 7. aprila 2022. godine. Pored ekspresne linije između Ottawe i Toronta, FlixBus će debitovati u Kanadi s linijom Niagara Falls – Toronto sa zaustavljanjem u St. Catharines – kao i opsežnijom lokalnom linijom i Waterloo – Toronto koja će imati usputna stajanja u mjestima Kitchener, Guelph i Mississaugu. Dok će linija Niagara Falls – Toronto i Waterloo – Toronto saobraćati svakodnevno u svakom smjeru, s duplim polascima od četvrtka do ponedjeljka, linija Ottawa – Toronto će saobraćati od četvrtka do ponedjeljka sa jednim putovanjem u svakom smjeru dnevno.

Početak rada u Kanadi je prva faza planiranog proširenja, s prekograničnim linijama za i iz SAD planiranim za ljeto 2022. “FlixBus čini održivo putovanje udobnim, pristupačnim i autobusom lakim za upotrebu za svakoga”, rekao je André Schwämmlein, osnivač i izvršni direktor FlixBusa. “Naš uspjeh u Evropi i stalni rast u SAD-u, Brazilu i sada Kanadi dokazuje da, uz pametan poslovni pristup i odličan proizvod, FlixBus može globalno promijeniti način na koji ljudi putuju i može im pomoći da otkriju prednosti zajedničkog, zelenog međugradskog autobuskog prevoza.”

Sa novim autobusima, besplatnim Wi-Fi internetom, utičnicama za struju na svakom sjedištu, opcijama prodaje karata bez emisija ugljika, tehnološkim rješenjima poput aplikacije FlixBus i još mnogo toga, FlixBus postavlja novi standard za kanadska međugradska putovanja i čini autobuse ne samo pristupačnom opcijom, nego preferiranim izborom za sve putnike koji žele putovati, bez obzira na njihov budžet.

“Ontario je za autobuse tržište iz snova, s nekim od najživljih gradova Sjeverne Amerike, i neizmjerno smo sretni što počinjemo graditi veze ovdje,” rekao je Pierre Gourdain, generalni direktor FlixBus North America. Mrežu FlixBus čine lokalni partneri sa autobusima, od kojih su mnogi u porodičnom vlasništvu. Zato, vožnja sa FlixBusom znači da klijenti pomažu u podršci ovim lokalnim preduzećima i igraju ulogu u vraćanju zajednici kojoj ovi partneri služe.

FlixBusovom novom kanadskom domaćom mrežom upravljat će Gallexy Tours, prvi lokalni kanadski partner kompanije. Autobusi će također primjenjivati ​​međunarodni standard kompanije. Gallexy Tours opslužuje grad Toronto u posljednjih 20 godina, prvenstveno pružajući usluge čarter prevoza. “FlixBus nam je došao sa vizijom kako će izgledati budućnost međugradskih autobuskih putovanja. Zajedno imamo jedinstvenu priliku da promijenimo način na koji putnici putuju. Sada, nakon planiranja i priprema tokom čitavog COVID-19 za ovaj trenutak, spremni smo za glavni događaj, a to je da obezbijedimo novi prevoz za putnike u Kanadi i na kraju povežemo putnike između SAD-a i Kanade”, rekao je Dilan Jey, u ime Gallexy Tours.