Naslovnica Novosti BYD isporučio još 21 električni autobus Kopenhagenu

BYD isporučio još 21 električni autobus Kopenhagenu

619
0
PODIJELI

BYD je završio još jednu isporuku svojih čisto električnih autobusa bez emisija u Dansku. Ukupno 21 autobus nove generacije dužine 13 metara nedavno su predani na upotrebu danskom prevozniku Anchersen A/S u Kopenhagenu. Ovo je druga značajna isporuka BYD električnih autobusa ovoj kompaniji, pošto je od ranije u radu 28 12-metarskih električnih autobusa i odnos je nastavio da se razvija. Više od 600 BYD električnih autobusa je sada u upotrebi ili naručeno u Norveškoj, Švedskoj, Danskoj i Finskoj koji zajedno pokrivaju 40 miliona kilometara, smanjujući emisiju CO2 za preko 44.000 tona.

Niskoulazni 13-metarski BYD e-Busevi u ovoj najnovijoj isporuci radiće na linija za Moviu, nadležno tijelo za javni prevoz za područje grada Kopenhagena. Anchersen A/S pruža redovne dnevne usluge za više od 15 Movia linija u Kopenhagenu.

Svi ovi čisti električni autobusi imaju koristi od nove generacije BYD željezno-fosfatne baterije, pružajući duži domet vožnje, optimizovano trajanje baterije i ultra-sigurne performanse. Svaki od novih BYD autobusa ima kapacitet za 70 putnika. BYD je ugradio i svoj inovativni kontroler “6u1”, koji integrira cijeli ekosistem autobusa kako bi poboljšao pouzdanost i pružio veću operativnu efikasnost, što dovodi do nižih troškova vlasništva.

Isbrand Ho, generalni direktor poslovnog centra za komercijalna vozila u BYD Europe, rekao je: “Zadovoljstvo je vidjeti sve više i više BYD e-Buseva koji rade u evropskim gradovima, i ponosni smo što donosimo našu vodeću svjetsku ekspertizu za baterije i integriranu tehnologiju pogona u Anchersen A/S, pomažući im da ostvare svoje ciljeve za održivi transport i zelenu ekonomiju u Kopenhagenu. Naši 13-metarski BYD e-Busevi s niskim ulazom također se mogu koristiti u kombinaciji s tehnologijom brzog punjenja dostupnom u Anchersenovim garažama električnih autobusa, štedeći vrijeme i pružajući veću fleksibilnost što će rezultirati još boljim iskustvom putovanja za ljude u Kopenhagenu.”

Poul Anchersen, izvršni direktor Anchersen A/S, izjavio je: “Veliku pažnju posvećujemo ekološki prihvatljivom transportu već dugi niz godina, a inovacije i podrška naših dobavljača nam pomažu da vodimo zelenu transformaciju u Kopenhagenu. Čisto električni autobusi koji su ovog puta isporučeni već su pušteni u svakodnevnu upotrebu, a obećavamo da ćemo obezbijediti inovativnije električne autobuse za Kopenhagen u narednih 12 godina. Naš cilj je kontinuirano poboljšavati iskustvo putovanja i kvalitet života za stanovnike Kopenhagena.”