Naslovnica Novosti Winzenhöler povećao flotu za 20 novih vozila

Winzenhöler povećao flotu za 20 novih vozila

621
0
PODIJELI

Winzenhöler GmbH & Co. KG, autobuska kompanija koja posluje u regiji Hessen – Darmstadt, povećala je svoju flotu za čak 20 novih vozila iz Daimler grupacije. Naravno, radi se o Mercedes i Setra autobusima. Ovi autobusi su izabrani nakon što je kompanija dobila tender i paket linija u ime Rhein Main Verkehrsverbund (RMV).

Od novih 20 autobusa raspored je slijedeći: devet modela Setra 416 LE business, jedan model Setra 415 LE business te 10 Mercedes Citara, od čega je osam u zglobnoj varijanti. Setra autobusi će obavljati takozvane X-Bus linije iz Darmstadta do Darmstadt-Dieburga i Odenwalda. Deset gradskih autobusa Mercedes Citara obavljat će razne regionalne linije u Darmstadt-Dieburgu i Odenwaldu. Svaki od ovih vozila ima Euro 6 motore najnovije generacije, ali i sisteme aktivne i pasivne pomoći u čemu je Daimler postao specijalista i predvodnik branše. Jedan od njih je i najnovija generacija Sideguard Assist, koji upozorava vozača autobusa o objektima koji se kreću sa bočne strane vozila, što pomaže u prepoznavanju pješaka i biciklista, čime će se smanjiti broj nesreća.

Dana 15. januara 1933. godine, Katharina i Leonhard Winzenhöler postavili su temelje porodičnoj kompaniji. Rad su počeli sa kamionom opremljenim jednostavnim drvenim klupama i tako je počela uspješna priča. Prva dva prava autobusa su u kompaniju stigla 1935. godine kada se započelo i sa radom na poštanskim linijama. Bitan događaj za kompaniju je bio i 2014. godine, kada je kompletan vozni park unificiran sa autobusima koji imaju isključivo Euro 6 motore. Kompanija je također dugogodišnji korisnik Setra i Mercedes autobusa.